26 listopada 2020 r. odbył się webinar „Innowacyjne rozwiązania dietetyczne wspomagające pracę układu odpornościowego w czasie pandemii SARS-CoV-2”.
Webinar był zorganizowany przez Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w ramach międzynarodowego projektu SPIN, którego celem jest opracowanie suplementu diety, zawierającego składniki o potencjalnym działaniu wspierającym system odpornościowy w walce z infekcją spowodowaną SARS-CoV-2.
Wydarzenie kierowane było do osób pracujących w branży farmaceutycznej (firmy farmaceutyczne, apteki), studentów i doktorantów farmacji, lekarzy, studentów kierunków medycznych, dietetyków (praktykujących dietetyków oraz studentów kierunków związanych z dietetyką), absolwentów technologii żywności i żywienia człowieka, osób pracujących w branży zielarskiej oraz pracowników naukowych.
Więcej na temat projektu SPIN.
Relacja ze spotkania
EIT Food SPIN webinar – cz. I
EIT Food SPIN webinar – cz. II
Projekt SPIN – Spermidin and eugenol Integrator for contrasting incidence of coronavirus in EU population jest finansowany przez EIT Food – wspólnotę wiedzy i innowacji w obszarze żywności, która pracuje na rzecz zrównoważonego, zdrowego i godnego zaufania systemu żywnościowego.
As part of the EIT’s Crisis Response Initiative, this activity directly contributes to the European Union’s response to the COVID-19 pandemic.