Naukowcy Instytutu na najważniejszym w Europie wydarzeniu poświęconemu rozrodowi ryb
Odbywająca się co dwa lata międzynarodowa konferencja naukowa International Workshop…
Dlaczego i jak się starzejemy? Próba wyjaśnienia na przykładzie niedokrwistości Fanconiego
Na proces starzenia wpływa wiele czynników, w tym styl życia i dieta. Niektóre z makro- i mikroelementów…
Nasz Instytut liderem dużego unijnego projektu „CROSSPATHS”
Rozwój międzynarodowej współpracy jednostek naukowych na rzecz lepszego wykorzystywania inwestycji finansowanych z Regionalnych…
Rekrutacja do Interdyscyplinarnej Szkoły Doktorskiej Nauk Rolniczych 2024 – II termin
Dyrektor Interdyscyplinarnej Szkoły Doktorskiej ogłasza drugą rekrutację do Interdyscyplinarnej Szkoły…
Zbigniew Lipiński odebrał z rąk Prezydenta RP Andrzeja Dudy nominację profesorską
Miło nam poinformować, że 10 czerwca br. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej wręczył akty nominacyjne…
Papryka w przyprawach – nowy potencjał alergenny
Naukowcy z Zespołu Immunologii i Mikrobiologii Żywności naszego Instytutu zdefiniowali szereg…
Przeciwutleniacze z aronii i czerwonej kapusty kontra zaburzenia neurologiczne
Aronia i czerwona kapusta swój kolor zawdzięczają…
WE Lead Food – międzynarodowa sieć liderek branży agri-food [warsztaty]
Przedsiębiorczynie, założycielki start-upów, naukowczynie, ekspertki z branży rolno-spożywcze…