PAN1

Dr hab. Daniel Żarski o akwakulturze słodkowodnej w specjalnej produkcji filmowej

Dr hab. Daniel Żarski z Zakładu Biologii Gamet i Zarodka zaprasza nas na podróż…

Czytaj więcej



PAN1

By lepiej poznać rybi świat

Naukowcy z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie chcą poznać mechanizmy dziedziczenia

Czytaj więcej

Pandemia COVID-19, koniec początku czy początek końca? – konferencja popularno-naukowa

„Pandemia COVID-19, koniec początku czy początek końca?” – na to pytanie poszukamy odpowiedzi…

Czytaj więcej



PAN1

Zdrowe mięso drobiowe dzięki fagom – EIT Food C-SNIPER

Jedząc mięso drobiowe możemy zakazić się kampylobakteriozą, która u człowieka powoduje zakażenie żołądka…

Czytaj więcej

Prozdrowotne działanie polifenoli z malin

Dr Bartosz Fotschki prowadzi badania nad prozdrowotnym działaniem polifenoli z malin…

Czytaj więcej



„Dieta roślinna – co trzeba wiedzieć?“ – webinar EIT Food V-Place

Jak powinna wyglądać dieta wegan i wegetarian? Czy spożywając wyłącznie produkty…

Czytaj więcej

PAN1

Too good to waste – nie marnuj żywności!

To się zdarza w każdej kuchni. Wczorajsze pieczywo, zapomniana kanapka…

Czytaj więcej



Apetyt na ryby

Gościem programu TVP Olsztyn „Wstaje nowy dzień” był dr hab. Radosław Kowalski z Zakładu…

Czytaj więcej