Budowa nowej siedziby Instytutu na finiszu
Dobiega końca budowa nowej siedziby Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie. Zakończenie prac planowane jest…
Dr hab. Magdalena Weidner-Glunde i doktorantka Mamata Savanagouder w roli ekspertek w cyklu dokumentalnym „Dorwać wirusa”
Błędnie postrzegane są jako towarzysz jedynie …
Publikacja zespołu dr hab. Agnieszki Wacławik wyróżniona jako Editor’s Choice
Wybór artykułu jako „Edtitor’s choice” jest uznaniem dla pracy autorów i podkreśleniem wagi …
Dr hab. Daniel Żarski o akwakulturze słodkowodnej w specjalnej produkcji filmowej
Dr hab. Daniel Żarski z Zakładu Biologii Gamet i Zarodka zaprasza nas na podróż…
By lepiej poznać rybi świat
Naukowcy z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie chcą poznać mechanizmy dziedziczenia
Pandemia COVID-19, koniec początku czy początek końca? – konferencja popularno-naukowa
„Pandemia COVID-19, koniec początku czy początek końca?” – na to pytanie poszukamy odpowiedzi…
Zdrowe mięso drobiowe dzięki fagom – EIT Food C-SNIPER
Jedząc mięso drobiowe możemy zakazić się kampylobakteriozą, która u człowieka powoduje zakażenie żołądka…
Prozdrowotne działanie polifenoli z malin
Dr Bartosz Fotschki prowadzi badania nad prozdrowotnym działaniem polifenoli z malin…