Skip to main content
Logo PKLogo PK

Science SOS

baner-sos

Science SOS

Jesteś nauczycielem, wykładowcą, a może organizujesz spotkanie branżowe i potrzebujesz eksperta? Nasi naukowcy przychodzą Ci z pomocą! Przygotowaliśmy dla Was wykłady na temat żywności, jej wartości odżywczych i oddziaływania na nasze zdrowie i chętnie poprowadzimy je podczas Twojej lekcji, zajęć ze studentami czy specjalnego wydarzenia. Wystarczy, że wybierzesz temat i zarezerwujesz jeden z dostępnych terminów. Akcja potrwa od 11 do 27 maja br. Wszystkie wykłady odbywają się w formule online. Do zobaczenia!

REZERWACJA ZAMKNIĘTA - BRAK MIEJSC

dr DANIEL ŻARSKI


Akwakultura – z czym to się je?

Ryby są głównym źródłem białka dla ok. 3 mln ludzi na całym świecie. Jednak już ponad 30% globalnych zasobów ryb jest przełowionych. Nowoczesne systemy hodowli ryb pozwalają zapewnić bezpieczną i wartościową żywność przy jednoczesnym poszanowaniu zasobów naturalnych. Dr Daniel Żarski obali mity dotyczące jakości ryb pochodzących ze stawów hodowlanych, podpowie nam po jakie ryby sięgać, aby nasz wybór nie wpływał negatywnie na środowisko i różnorodność biologiczną, a także przybliży innowacyjne metody hodowli ryb, które pozwalają na ich produkcję nawet na pustyni.

Odbiorcy: 12 lat +