Zdrowe mięso drobiowe dzięki fagom – EIT Food C-SNIPER
Jedząc mięso drobiowe możemy zakazić się kampylobakteriozą, która u człowieka powoduje zakażenie żołądka…
Prozdrowotne działanie polifenoli z malin
Dr Bartosz Fotschki prowadzi badania nad prozdrowotnym działaniem polifenoli z malin…
„Dieta roślinna – co trzeba wiedzieć?“ – webinar EIT Food V-Place
Jak powinna wyglądać dieta wegan i wegetarian? Czy spożywając wyłącznie produkty…
Too good to waste – nie marnuj żywności!
To się zdarza w każdej kuchni. Wczorajsze pieczywo, zapomniana kanapka…
Apetyt na ryby
Gościem programu TVP Olsztyn „Wstaje nowy dzień” był dr hab. Radosław Kowalski z Zakładu…
Kurs MOOC na temat bezpieczeństwa żywności
Opakowania odgrywają kluczową rolę w procesie zachowania bezpieczeństwa żywności…
#SweetTemptation, czyli cukier pod lupą [wideo]
Prezentujemy kolejne działanie w ramach projektu EIT Food #AnnualFoodAgenda…
Webinar #AnnualFoodAgenda: „Trendy w żywności i odżywianiu”
Trendy w żywności i odżywianiu zmieniały się na przestrzeni lat. Aby przybliżyć konsumentom te…