PAN1

By lepiej poznać rybi świat

Naukowcy z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie chcą poznać mechanizmy dziedziczenia

Czytaj więcej



Pandemia COVID-19, koniec początku czy początek końca? – konferencja popularno-naukowa

„Pandemia COVID-19, koniec początku czy początek końca?” – na to pytanie poszukamy odpowiedzi…

Czytaj więcej

PAN1

Zdrowe mięso drobiowe dzięki fagom – EIT Food C-SNIPER

Jedząc mięso drobiowe możemy zakazić się kampylobakteriozą, która u człowieka powoduje zakażenie żołądka…

Czytaj więcej



Prozdrowotne działanie polifenoli z malin

Dr Bartosz Fotschki prowadzi badania nad prozdrowotnym działaniem polifenoli z malin…

Czytaj więcej

„Dieta roślinna – co trzeba wiedzieć?“ – webinar EIT Food V-Place

Jak powinna wyglądać dieta wegan i wegetarian? Czy spożywając wyłącznie produkty…

Czytaj więcej



PAN1

Too good to waste – nie marnuj żywności!

To się zdarza w każdej kuchni. Wczorajsze pieczywo, zapomniana kanapka…

Czytaj więcej

Apetyt na ryby

Gościem programu TVP Olsztyn „Wstaje nowy dzień” był dr hab. Radosław Kowalski z Zespołu…

Czytaj więcej



Kurs MOOC na temat bezpieczeństwa żywności

Opakowania odgrywają kluczową rolę w procesie zachowania bezpieczeństwa żywności…

Czytaj więcej