PAN1

Zdrowe mięso drobiowe dzięki fagom – EIT Food C-SNIPER

Jedząc mięso drobiowe możemy zakazić się kampylobakteriozą, która u człowieka powoduje zakażenie żołądka…

Czytaj więcej



Prozdrowotne działanie polifenoli z malin

Dr Bartosz Fotschki prowadzi badania nad prozdrowotnym działaniem polifenoli z malin…

Czytaj więcej

„Dieta roślinna – co trzeba wiedzieć?“ – webinar EIT Food V-Place

Jak powinna wyglądać dieta wegan i wegetarian? Czy spożywając wyłącznie produkty…

Czytaj więcej



PAN1

Too good to waste – nie marnuj żywności!

To się zdarza w każdej kuchni. Wczorajsze pieczywo, zapomniana kanapka…

Czytaj więcej

Apetyt na ryby

Gościem programu TVP Olsztyn „Wstaje nowy dzień” był dr hab. Radosław Kowalski z Zakładu…

Czytaj więcej



Kurs MOOC na temat bezpieczeństwa żywności

Opakowania odgrywają kluczową rolę w procesie zachowania bezpieczeństwa żywności…

Czytaj więcej

PAN1

#SweetTemptation, czyli cukier pod lupą [wideo]

Prezentujemy kolejne działanie w ramach projektu EIT Food #AnnualFoodAgenda…

Czytaj więcej



PAN1

​Webinar #AnnualFoodAgenda: „Trendy w żywności i odżywianiu”

Trendy w żywności i odżywianiu zmieniały się na przestrzeni lat. Aby przybliżyć konsumentom te…

Czytaj więcej