Tłusty czwartek okiem naukowców

Czym różnią się dzisiejsze pączki od tych wysmażanych kilka wieków temu?

Czytaj więcej



PAN1

C-SNIPER: Bakteriofagi przeciw campylobacter

Jedząc mięso drobiowe możemy zakazić się kampylobakteriozą powodującą ostry nieżyt…

Czytaj więcej

EIT Food „V-Place”

Międzynarodowe konsorcjum z u działem naukowców z Instytutu PAN w Olsztynie bada popularność…

Czytaj więcej



PAN1

Stół na pokolenia

W najnowszym numerze „Academii”, popularno-naukowym czasopiśmie Polskiej Akademii Nauk, przeczytamy rozmowę…

Czytaj więcej

PAN1

„Academia”

W najnowszym numerze „Academii”, popularno-naukowym czasopiśmie Polskiej Akademii Nauk, możemy przeczytać…

Czytaj więcej



PAN1

Food For Thought – bezpłatny kurs online

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się jak jedzenie wpływa na nasz organizm? Na pewno tak. Pierwszym skojarzeniem…

Czytaj więcej

Branża rolno-spożywcza atrakcyjnym obszarem dla rozwoju start-upów

Foodhaton, warsztaty dla start-upów i specjalne programy inkubacyjne. To między innymi takie działania…

Czytaj więcej



Naukowiec z Olsztyna zbada wpływ komórek macierzystych na bezbliznowe leczenie ran

​W jaki sposób komórki macierzyste pozyskane z tkanki tłuszczowej mogą pomóc w gojeniu ran? Zbada to…

Czytaj więcej