Tłusty czwartek okiem naukowców
Czym różnią się dzisiejsze pączki od tych wysmażanych kilka wieków temu?
C-SNIPER: Bakteriofagi przeciw campylobacter
Jedząc mięso drobiowe możemy zakazić się kampylobakteriozą powodującą ostry nieżyt…
EIT Food „V-Place”
Międzynarodowe konsorcjum z u działem naukowców z Instytutu PAN w Olsztynie bada popularność…
Stół na pokolenia
W najnowszym numerze „Academii”, popularno-naukowym czasopiśmie Polskiej Akademii Nauk, przeczytamy rozmowę…
„Academia”
W najnowszym numerze „Academii”, popularno-naukowym czasopiśmie Polskiej Akademii Nauk, możemy przeczytać…
Food For Thought – bezpłatny kurs online
Czy kiedykolwiek zastanawialiście się jak jedzenie wpływa na nasz organizm? Na pewno tak. Pierwszym skojarzeniem…
Branża rolno-spożywcza atrakcyjnym obszarem dla rozwoju start-upów
Foodhaton, warsztaty dla start-upów i specjalne programy inkubacyjne. To między innymi takie działania…
Naukowiec z Olsztyna zbada wpływ komórek macierzystych na bezbliznowe leczenie ran
W jaki sposób komórki macierzyste pozyskane z tkanki tłuszczowej mogą pomóc w gojeniu ran? Zbada to…