XVI Konferencja Naukowa Młodych Badaczy

Uprzejmie zapraszamy do wzięcia udziału w XVI KONFERENCJI NAUKOWEJ MŁODYCH BADACZY Bezpieczeństwo i jakość żywności (1,2) ,która odbędzie się 26.03.2019 r. w Oddziale Nauk o Żywności Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie (więcej…)

Czytaj więcej

V Piknik Przyrodniczy w Mikołajkach

Zespół Zespołu Ochrony Bioróżnorodności Instytutu w składzie: ​Anna Korzekwa, Martyna Grzyb, Angelika Kotlarczyk, Agata Szczepańska, Federico Mason i Rafał Dubełek opowiadali o swojej pracy i zachęcali do wspólnego eksperymentowania podczas V Pikniku Przyrodniczego w Mikołajkach. (więcej…)

Czytaj więcej

Światowy Dzień Mózgu

W Zespole Chemii i Biodynamiki Żywności IRZiBŻ prowadzone są badania mające na celu sprawdzenie czy związki biologicznie aktywne obecne m.in. w owocach, warzywach i produktach zbożowych, mogą mieć wpływ na ograniczenie rozwoju chorób neurodegeneracyjnych, np. Alzheimera czy Parkinsona. (więcej…)

Czytaj więcej