25.10.2023 godz. 8.30 – 12.00
07.11.2023 godz. 11.30 – 14.00
PL
1/ Bezpieczeństwo i Higiena Pracy /koordynator przedmiotu; dr hab. Aneta Andronowska/ – 4.10.2023 godz. 8:30 / sala seminaryjna Tuwima 10
2/ Specjalistyczne warsztaty z wybranego języka obcego /prowadzący: Jeff Taylor/– każdy wtorek godz. 8:30 od 10.10.2023 / sala seminaryjna Tuwima 10
3/ Aspekty etyczne i prawne w badaniach naukowych /prowadzący: dr hab. Marek Salamonowicz/ planowane rozpoczęcie zajęć: koniec listopada/grudzień 2023r
4/ Prawo autorskie i własność intelektualna /prowadzący: dr hab. Marek Salamonowicz/ planowane rozpoczęcie zajęć: koniec listopada/grudzień 2023r
5/ Przygotowanie i redakcja tekstu naukowego /prowadzący: dr hab. Daniel Żarski/ zajęcia realizowane w ramach Szkoły Letniej 2024
6/ Seminarium /prowadzący: od stycznia 2024 / – terminy uzgodnione z prowadzącym
7/ przedmiot kierunkowy /Ogólna technologia żywności i żywienie człowieka/ prowadzący: dr hab. Urszula Krupa-Kozak/ – od lutego 2024
semestr zimowy; od lutego 2024
8/ pozyskiwanie funduszy na badania i przygotowanie projektu /prowadzący dr hab. Aneta Andronowska/ koniec lutego 2024
– Szkoła Letnia 2024
1/ Metody statystyczne w badaniach naukowych /prowadzący: dr hab. Jacek Nowakowski/ planowane rozpoczęcie zajęć: 12.10. 2023r / platforma TEAMS
2/ Pozyskiwanie funduszy na badania i przygotowanie projektów /prowadzący: dr hab. Aneta Andronowska – termin uzgodniony z prowadzącym/ od listopada 2023
3/ przedmiot kierunkowy: Fizjologia zwierząt z elementami zootechniki /prowadzący : dr hab. Anna Szóstek-Mioduchowska/ – planowane rozpoczęcie zajęć: luty 2024
Seminarium /od stycznia 2024
– Szkoła Letnia 2024
1/ przedmiot kierunkowy:
Ogólna technologia żywności i żywienie człowieka /prowadzący: dr hab. Urszula Krupa-Kozak/ – od lutego 2024
Fizjologia zwierząt z elementami zootechniki /prowadzący : dr hab. Barbara Anna Szóstek-Mioduchowska – od lutego 2024
2/ Seminarium / od stycznia 2024
– Szkoła Letnia 2024
Seminaria Szkoła letnia 2024
W imieniu Komitetu Naukowego i Organizacyjnego witamy wszystkich Państwa na XXI Konferencji Naukowej Młodych Badaczy, której gospodarzami są jak co roku Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie oraz Wydział Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego.
Problematyka naukowa Konferencji jest szeroka i obejmuje najnowsze osiągniecia w dziedzinie nauk o żywności oraz nauk pokrewnych. Tematyka tegorocznego spotkania została ujęta w ramy trzech sekcji:
Dynamiczny rozwój gospodarki w zakresie nowych technologii, jakości żywności, metod analitycznych i bioinformatyki przyczyniają się do głębszego poznania wpływu żywności na organizm i jego reakcje. Skład i jakość suplementów żywności, wykorzystania procesów fermentacji oraz modyfikacji produkcji przetworów spożywczych powinny przekładać się na uzyskanie innowacyjnych produktów o potwierdzonym statusie bezpieczeństwa żywnościowego. Powyższe zagadnienia będą omawiane przez młodych pracowników nauki, co mamy nadzieje, zachęci do gorącej dyskusji.
Wszystkich chętnych do wzięcia udziału w tym wydarzeniu zapraszamy w dniu 19 listopada 2024, do Centrum Gastronomii z Dietetyką i Biooceną Żywności, ul. Słoneczna 45F Olsztyn, sala 130.
Życzymy wszystkim uczestnikom Konferencji owocnych obrad, aktywnej wymiany poglądów i możliwości nawiązania współpracy w obszarze nauk o żywności i żywieniu w ramach przyszłych projektów.
Prof. dr hab. Józef Fornal
Prof. dr hab. Henryk Kostyra (inicjator)
Dr hab. Krzysztof Bryl, prof. UWM
Prof. dr hab. inż. Katarzyna Majewska
Dr hab. inż. Wacław Mozolewski, prof. UWM
Mgr. Natalia Bączek
Dr Monika Wróblewska
Dr Michał Janiak
Dr Tomasz Jeliński
Dr inż. Monika Hrynkiewicz
Dr inż. Justyna Borawska-Dziadkiewicz
Jak widać mimo wielu przeciwności losu które to wydarzenie napotkało na swojej drodze, my z niesłabnącym entuzjazmem już po raz 20 zapraszamy Państwa do udziału w nim w dniu 22.11.2023.