Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania ponownie w eterze! To już druga edycja popularnej serii podcastów z udziałem naukowców Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie.

Czy dieta matki może wpłynąć na zdrowie nie tylko jej potomstwa ale i kolejnych pokoleń? Czym jest otyłość ukryta? Jak uchronić się przed zakażeniem bakteriami chorobotwórczymi w swojej kuchni? Dlaczego warto sięgać po ryby ze stawów hodowlanych? Kim są flekistarianie i czy Ty też jesteś jednym z nich? Jaką rolę mogą odgrywać maliny w walce z zaburzeniami funkcjonowania wątroby? Jak samodzielnie przygotować naturalne probiotyki? To tylko niektóre z wielu zagadnień, które poruszają nasi naukowcy.

Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania jest częścią projektu EIT Food #AnnualFoodAgenda, który dąży do poprawy nawyków żywieniowych konsumentów i wzrostu ich zaufania do sektora żywności w Europie.

programowanie
supermoc malin
kiszonki
fagi
pieczywo
poradnik miesozercy
alternatywne zrodla bialka
akwakultura
fruktoza
tkanka tłuszczowa