Światowy Dzień Mycia Rąk w Instytucie PAN
Według WHO 70 proc. zatruć pokarmowych jest powodowanych przez drobnoustroje przenoszone przez „brudne ręce”.
Europejska Noc Naukowców – podsumowanie
Zakończyła się Europejska Noc Naukowców w Olsztynie Fusion Night. Ponad 10 tysięcy uczestników popularno-naukowych warsztatów
Spotkanie konsorcjum i interesariuszy projektu PROTEIN2FOOD
W pierwszym spotkaniu konsorcjum projektu PROTEIN2FOOD (10 – 12 lutego 2016 roku, Olsztyn)…
Nasz Człowiek w nowym czasopiśmie Elseviera
W tym roku wydawnictwo Elsevier rozpoczęło wydawanie pierwszego multidyscyplinarnego czasopisma Heliyon.
Ruszyła IV edycja kampanii „Innowacje”
W dzienniku „Rzeczpospolita” oraz na stronie www.technologieprzyszlosci.com ruszyła dzisiaj czwarta edycja kampanii „Innowacje”…
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
Wydawany przez Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polish Journal of Food and Nutrition Sciences świętował niedawno swój duży sukces…
Mali producenci żywności mogą liczyć na wsparcie naukowców
Rodzinne firmy i małe przedsiębiorstwa produkujące żywność tradycyjną poddawani są coraz większej presji ze strony globalnych producentów żywności.
Reproductive Biology
Płaszczyzna wymiany doświadczeń, przewodnik po aktualnym stanie badań i źródło naukowych inspiracji – tak można w kilku słowach opisać Reproductive Biology.