Truskawka pod lupą
Truskawka to nie tylko świetny smak. Naukowcy z Zespołu Biologicznych Funkcji Żywności przekonują, że ma ona również inne pozytywne wartości.
Zdrowie w sokach, herbacie i…czerwonym winie / Instytut podczas 19. Pikniku Naukowego
Przeciwutleniacze to związki, które pomagają chronić nasz organizm przed infekcjami, poważnymi chorobami, w tym rakiem, a nawet mutacjami genetycznymi
Blizny pod lupą naukowców
Naukowcy z olsztyńskiego oddziału PAN pracują nad bezbliznową metodą gojenia się ran.
19. Piknik Naukowy Centrum Nauki Kopernik i Polskiego Radia – relacja
Żywność w prozdrowotnym świetle, gigantyczne bakterie i mobilne laboratorium to tylko kilka z atrakcji przygotowanych przez Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN
Naukowcy badają, jak mleko klaczy wpływa na układ odpornościowy (aktualizacja)
Naukowcy badają, czy mleko klaczy może zastąpić mleko krowie w diecie człowieka.
19. Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik
Po raz kolejny nasz Instytut będzie uczestnikiem Pikniku Naukowego Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik
Jelenie w służbie nauki – materiał TVP
Naukowcy z Olsztyna dowodzą, że poroże jeleniowatych jest biologicznym lustrem zanieczyszczenia środowiska metalami ciężkimi. Mają na to niezbite dowody.
Prof. Mariusz Piskuła ponownie dyrektorem IRZiBŻ PAN w Olsztynie
Prof. Mariusz Piskuła będzie ponownie pełnił funkcję dyrektora Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie …