PAN1

Truskawka pod lupą

Truskawka to nie tylko świetny smak. Naukowcy z Zespołu Biologicznych Funkcji Żywności przekonują, że ma ona również inne pozytywne wartości.

Czytaj więcej



Zdrowie w sokach, herbacie i…czerwonym winie / Instytut podczas 19. Pikniku Naukowego

Przeciwutleniacze to związki, które pomagają chronić nasz organizm przed infekcjami, poważnymi chorobami, w tym rakiem, a nawet mutacjami genetycznymi

Czytaj więcej

PAN1

Blizny pod lupą naukowców

Naukowcy z olsztyńskiego oddziału PAN pracują nad bezbliznową metodą gojenia się ran.

Czytaj więcej



PAN1

19. Piknik Naukowy Centrum Nauki Kopernik i Polskiego Radia – relacja

Żywność w prozdrowotnym świetle, gigantyczne bakterie i mobilne laboratorium to tylko kilka z atrakcji przygotowanych przez Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN

Czytaj więcej

PAN1

Naukowcy badają, jak mleko klaczy wpływa na układ odpornościowy (aktualizacja)

Naukowcy badają, czy mleko klaczy może zastąpić mleko krowie w diecie człowieka.

Czytaj więcej



PAN1

19. Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik

Po raz kolejny nasz Instytut będzie uczestnikiem Pikniku Naukowego Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik

Czytaj więcej

PAN1

Jelenie w służbie nauki – materiał TVP

Naukowcy z Olsztyna dowodzą, że poroże jeleniowatych jest biologicznym lustrem zanieczyszczenia środowiska metalami ciężkimi. Mają na to niezbite dowody.

Czytaj więcej



Prof Mariusz Piskula ponownie dyrektorem IRZiBZ

Prof. Mariusz Piskuła ponownie dyrektorem IRZiBŻ PAN w Olsztynie

Prof. Mariusz Piskuła będzie ponownie pełnił funkcję dyrektora Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie …

Czytaj więcej