Od tradycji do innowacji – gryka, owies i produkty bezglutenowe…
Jak przygotować produkt bezglutenowy aby był smaczny, atrakcyjny i bezpieczny dla konsumenta? Jakie są współczesne trendy …
Prof. Jan Kotwica w Radzie Fundacji na rzecz Nauki Polskiej
Miło nam poinformować, iż prof. dr hab. Jan Kotwica został powołany w skład Rady Fundacji na rzecz Nauki Polskiej.
Nakręć się na naukę
Drogi Uczniu, przyznasz, że proces uczenia się jest żmudny i trudny, ale daje efekt w postaci dobrej oceny i satysfakcję z nabytej wiedzy.
Instytut PAN w Olsztynie na 20. Pikniku Naukowym Centrum Nauki Kopernik i Polskiego Radia
7 maja 2016 r., pod hasłem ZDROWIE, na Stadionie Narodowym odbył się jubileuszowy 20. Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik.
Warsztaty 2015
W ramach realizacji projektu TRAFOON – Sieć Żywności Tradycyjnej dla zwiększenia transferu wiedzy na rzecz innowacji nasz Instytut
Superbohaterowie na start
Bardzo miło nam poinformować, że grupa biegowa Instytutu PAN w Olsztynie w składzie: Monika Kaczmarek, Robert Rękawiecki, Bartosz Fotschki, Paweł Likszo i Jan Kłos …
20. Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik
7 maja na Stadionie Narodowym w Warszawie odbędzie się XX Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik.
Instytut PAN w Olsztynie przyjął stację badawczą w Popielnie
Badania nad rozrodem zwierząt oraz żywnością będą prowadzić naukowcy w Stacji Badawczej w Popielnie.