Nowe możliwości współpracy
Podczas pobytu na Węgrzech i Słowenii, dr Radosław Kowalski wraz z zespołem badawczym – dr Beatą Cejko…
Prebiotyki w walce z celiakią
Doktorantka z Instytutu PAN w Olsztynie zbada, w jaki sposób wzbogacanie diety bezglutenowej prebiotykami wpływa…
Więcej białka z roślin dla Europy
Komosa ryżowa, amarantus, ciecierzyca to znakomite źródła białka roślinnego, wciąż niedoceniane w Europie…
Pożegnanie
Z głębokim żalem żegnamy Śp. Pana Prof. dr hab. Henryka Kostyrę wieloletniego pracownika Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie,
Matczyna dieta a zachowanie zdrowia przyszłych pokoleń
Dotychczas wykazano, że stan odżywienia matki może mieć wpływ na prawidłowy rozwój zarodka płodu w łonie matki …
Nagroda Wydziału II Nauk Biologicznych i Rolniczych PAN 2016
Zespół naukowy Instytutu w składzie: prof. dr hab. Dariusz Skarżyński, prof. Graca Ferreira-Dias, dr Anna…
Pora na przyrodę
Dr Radosław Kowalski był gościem programu TVP 3 Olsztyn „Pora na przyrodę”. Tematem dyskusji były…
Polscy naukowcy pracują nad lepszą żywnością
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie bierze udział w pracach nad ulepszeniem produkcji roślin bogatych w białko…