Dr Małgorzata Starowicz o związkach powstających w wyniku reakcji Maillarda
Tłusty Czwartek to najsłodsze święto w roku…
Prof. Ryszard Amarowicz o zaletach roślin strączkowych
Rośliny strączkowe dla zrównoważonej przyszłości” to tegoroczny motyw Dnia Suchych Roślin Strączkowych…
Publikacja zespołu dr hab. Agnieszki Wacławik wyróżniona jako Editor’s Choice
Wybór artykułu jako „Edtitor’s choice” jest uznaniem dla pracy autorów i podkreśleniem wagi …
Doktorantka Edyta Walewska nagrodzona za najlepszy poster podczas Fertility 2023
Edyta Walewska, doktorantka z Zespołu Immunologii i Patologii Rozrodu, zdobyła nagrodę…
Prof. dr hab. Ryszard Amarowicz i prof. dr hab. Henryk Zieliński uhonorowani Statuetkami św. Jakuba
27 stycznia w Auli widowiskowo-konferencyjnej w Olsztynie odbyła się Gala Wręczenia Nagród…
Nagrody Naukowe Oddziału PAN w Olsztynie i w Białymstoku przyznane
Wśród laureatów i wyróżnionych dr hab. Agnieszka Wacławik oraz prof. dr hab. Barbara Gawrońska-Kozak…
Naukowcy zbadają dietę o wysokiej zawartości tłuszczu
Poszukiwane kobiety w wieku 18-45 lat do udziału w badaniu naukowym nad efektywnością diety ketogenicznej…
Naukowcy wykorzystują makuch lniany do wzbogacenia bezglutenowego chleba
Dr hab. inż. Urszula Krupa-Kozak z Zespołu Chemii i Biodynamiki Żywności naszego Instytutu…