Instytut rozwija narzędzia do kontroli Campylobacter w produkcji drobiu
Kampylobakterioza jest najczęstszą przyczyną ostrego, bakteryjnego nieżytu żołądkowo-jelitowego u mieszkańców UE…
Dr hab. Zbigniew Lipiński nagrodzony srebrnym medalem
„Honey bee nutrition and feeding”- specjalna edycja książki dr hab. Zbigniewa Lipińskiego z Zespołu Mechanizmów…
Wiadomości Rolnicze
W ostatnim wydaniu magazynu „Wiadomości Rolnicze” TVP (14.09) ukazał się materiał o hodowli konika polskiego w Popielnie…
Dwugłos w sprawie…
Wszechnica Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie i w Białymstoku z siedzibą w Olsztynie serdecznie zaprasza…
EIT Food na Festiwalu Przemiany w Centrum Nauki Kopernik
Tegoroczny Festiwal Przemiany w Centrum Nauki Kopernik był areną twórczych aktywności wokół tematu przyszłości żywności…
70-lecie hodowli koników polskich w Popielnie
Siedemdziesiąt lat hodowli koników polskich w Popielnie to kolejny jubileusz, jaki ta rasa obchodzi…
Warsztaty MŚP 2019
EIT Food – Wspólnota Wiedzy i Innowacji w obszarze żywności to część Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii…
Noc Naukowców z EIT Food [relacja]
Noc Naukowców z EIT Food za nami. Dziękujemy za ponad 9 godzin wspólnego eksperymentowania! Kilka tysięcy gości…