„Rzadkie gatunki przeżuwaczy: rozród i żywienie w hodowli wobec walorów surowca mięsnego”. Warsztaty Branżowe
Mięso jeleniowatych jest bardzo cennym surowcem…
Nagroda Naukowa Towarzystwa Biologii Rozrodu
Dr Joanna Szuszkiewicz, która zrealizowała pracę doktorską pod kierunkiem prof. dr hab. Moniki Kaczmarek…
Weekend z Konikiem Polskim w Popielnie
Nadchodzi Weekend z Konikiem Polskim – impreza hodowlana organizowana corocznie przez Stację Badawczą IRZiBŻ PAN…
Instytut PAN w Olsztynie w dużym unijnym partnerstwie na rzecz zrównoważonego systemu żywnościowego
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN…
Struktury wokół mięśni szkieletowych powiązane z insulinoopornością
Wczesny etap rozwoju insulinooporności jest powiązany ze strukturami okalającymi mięśnie szkieletowe…
Potencjał miodów w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
Potencjał miodów do zapobiegania m.in. nadciśnieniu tętniczemu, otyłości i chorób neurologicznych – zbadają naukowcy…
Łuska z gryki – kiedyś wkład do poduszek, dziś wartościowy dodatek do pieczywa
Łuska z gryki to odpad, którym kiedyś gospodynie domowe wypełniały poduszki i materace…
Maliny na pomoc wątrobie
Maliny to owoce o wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, które pomagają chronić ludzki organizm przed wieloma schorzeniami, w tym również nowotworami…