#SweetTemptation, czyli cukier pod lupą [wideo]
Prezentujemy kolejne działanie w ramach projektu EIT Food #AnnualFoodAgenda…
Webinar #AnnualFoodAgenda: „Trendy w żywności i odżywianiu”
Trendy w żywności i odżywianiu zmieniały się na przestrzeni lat. Aby przybliżyć konsumentom te…
Proste zasady zdrowego odżywiania [wideo]
Kierowany do najmłodszych odbiorców film w przystępny sposób przedstawia zasady zdrowego żywienia…
Zdrowe odżywianie na obrazkach
Naukowcy z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie stworzyli serię infografik…
Higiena rąk w czasach pandemii
Podstawowym zaleceniem WHO na czas pandemii COVID-19 jest dokładne mycie rąk i ich dezynfekcja…
Warsztaty „Trust your food” – relacja foto i wideo
279 uczniów i kilkudziesięciu nauczycieli z warmińsko-mazurskch szkół wzięło udział w warsztatach…
Zamkowe spotkania z nauką
Prof. dr hab. Zenon Zduńczyk wygłosił wykład inaugurujący cykl „Zamkowe spotkania z nauką”, który jest wspólną inicjatywą…
TVP3 Olsztyn – Joanna Najmuła stypendystką Programu Fulbrighta
Joanna Najmuła, doktorantka w Zespole Mechanizmów Działania Hormonów, była gościem…