Obejmujemy patronatem klasę w I LO w Olsztynie

Już od września uczniowie klasy biologiczno-chemicznej I Liceum Ogólnokształcącego im. Adama Mickiewicza w Olsztynie będą rozwijali swoją wiedzę pod okiem naukowców z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie w ramach klasy patronackiej. We wtorek, 20 maja, dyrektorzy obu instytucji – prof. Monika M. Kaczmarek i Wojciech Boryszewski – podpisali porozumienie w tej sprawie.

To pierwsza klasa, której patronuje Instytut. W ramach współpracy uczniowie będą mogli brać udział w zajęciach dodatkowych, warsztatach, wykładach i spotkaniach z naukowcami. Instytut zaprosi młodzież do swoich laboratoriów, udostępni platformy edukacyjne i zorganizuje wizyty studyjne.

Jak mówiła dyrektor Instytutu prof. Monika M. Kaczmarek, naszym celem jest promocja nauki oraz inspirowanie młodzieży do poszukiwania i odkrywania własnych pasji. Chcemy zaszczepić w nich naukową ciekawość, która jest początkiem każdej podróży ku zrozumieniu świata. Pokazując kulisy naszej pracy, pragniemy zainspirować młodzież do zadawania pytań i szukania odpowiedzi – nawet tych najtrudniejszych. Być może wśród tych uczniów są przyszli naukowcy. A może po prostu świadomi, odpowiedzialni obywatele, którzy będą potrafili mądrze współpracować z naukowcami.

Z kolei dyrektor szkoły Wojciech Boryszewski podkreślił, że współpraca z Instytutem przyniesie wiele korzyści dla szkoły. Uczniowie klasy biologiczno-chemicznej będą mogli poszerzać wiedzę zdobytą w szkole poprzez udział w zajęciach praktycznych pod okiem ekspertów, w nowoczesnych i świetnie wyposażonych laboratoriach. Planowane działania będą ciekawym uzupełnieniem tradycyjnej nauki w szkole i pomogą uczniom lepiej opanować podstawę programową. Ponadto, uczniowie będą mogli od zaplecza poznać specyfikę pracy naukowca, co może okazać się przydatne w wyborze przyszłego zawodu.  

Co istotne, naukowcy z Instytutu będą także wspierać nauczycieli w rozbudowywaniu programu nauczania biologii i chemii o aktualne zagadnienia badawcze i nowoczesne metody pracy.

Patronat ma na celu wspieranie uczniów w rozwijaniu ich zainteresowań i pogłębianiu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych, a także ułatwienie im wyboru przyszłej ścieżki edukacyjnej.

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie jest wiodącą w Polsce jednostką naukową, posiadającą najwyższą kategorię naukową A+. Badania tu prowadzone koncentrują się wokół życia – żywności, rozrodu zwierząt i ludzi oraz zdrowia.

I Liceum Ogólnokształcące im. Adama Mickiewicza w Olsztynie jest renomowaną szkołą średnią – znaną z wysokiego poziomu nauczania, licznych sukcesów uczniów w olimpiadach przedmiotowych oraz bogatej tradycji edukacyjnej. W tym roku obchodzi jubileusz 80-lecia.

Czytaj więcej

Ogłoszenie o pracę – zastępstwo (specjalista/starszy specjalista)

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie poszukuje osoby na stanowisko:

specjalisty/starszego specjalisty

(umowa na zastępstwo) do pracy w Zespole Programowania Płodności i Rozwoju. Poszukujemy osoby, która będzie wspierać zarówno działalność badawczą, jak i organizacyjno-administracyjną zespołu.

Zakres zadań:

  • udział w realizacji projektów badawczych zespołu,
  • planowanie i wykonywanie eksperymentów z udziałem zwierząt laboratoryjnych we współpracy z personelem zwierzętarni,
  • wykonywanie analiz laboratoryjnych, w tym: izolacja i analiza DNA, RNA oraz białek, analizy mikroskopowe, oznaczenia stężeń hormonów i cytokin.
  • nadzór nad funkcjonowaniem laboratorium – zaopatrzenie, zamówienia, kontakt z administracją.

Rola w zespole badawczym:

Zatrudniona osoba będzie pełnić funkcję kluczowego wsparcia technicznego i organizacyjnego zespołu badawczego, realizując powierzane etapy badań oraz koordynując wybrane eksperymenty. Istotnym elementem pracy będzie dbanie o sprawne funkcjonowanie całej grupy oraz pomoc członkom zespołu w codziennych zadaniach badawczych.

Wymagane kwalifikacje i doświadczenie:

  • ukończone studia wyższe (magister lub doktor) w obszarze nauk o życiu (biologia, biotechnologia lub pokrewne),
  • doświadczenie praktyczne w przynajmniej jednym z obszarów: biologia molekularna, rozród zwierząt, neurobiologia, hodowle komórkowe in vitro, badania in vivo na gryzoniach,
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego (czytanie literatury, komunikacja, dokumentacja),
  • umiejętność dokumentowania i raportowania wyników badań,
  • samodzielność, odpowiedzialność i dobra organizacja pracy,
  • komunikatywność i chęć współpracy w zespole interdyscyplinarnym.

Co oferujemy?

  • zatrudnienie w renomowanej jednostce naukowej PAN,
  • możliwość rozwoju zawodowego w obszarze badań nad płodnością, rozwojem i epigenetyką,
  • przyjazną atmosferę i wsparcie doświadczonego zespołu,
  • dostęp do nowoczesnej infrastruktury badawczej,
  • możliwość angażowania się w pisanie publikacji lub projektów (w zależności od doświadczenia).

Warunki zatrudnienia:

  • umowa o pracę na zastępstwo (pełen etat),
  • wynagrodzenie: zależne od doświadczenia i kwalifikacji,
  • planowane rozpoczęcie pracy: czerwiec–lipiec 2025.

Wymagane dokumenty:

  • list motywacyjny,
  • życiorys (CV),
  • kopia dyplomu ukończenia studiów wyższych (lub stopnia doktora),
  • referencje (jeśli kandydat/kandydatka nimi dysponuje),
  • inne dokumenty, które mogą mieć znaczenie przy ocenie aplikacji.

Termin i miejsce składania dokumentów:

Dokumenty aplikacyjne należy składać w terminie do dnia 20.06.2025 r. na adres mailowy: m.cieslik@pan.olsztyn.pl (w tytule proszę wpisać: konkurs na stanowisko specjalisty/starszego specjalisty).

Po dokonaniu analizy nadesłanych zgłoszeń, skontaktujemy się z wybranymi kandydatami celem przeprowadzenia dalszych etapów procesu rekrutacji.

W CV prosimy o umieszczenie klauzuli zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w procesie rekrutacji:

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych przez Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie z siedzibą 10-683 Olsztyn ul. Trylińskiego 18, w celu realizacji procesu rekrutacji”.

Administratorem danych osobowych przetwarzanych w ramach procesu rekrutacji jest Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie z siedzibą 10-683 Olsztyn ul. Trylińskiego 18, tel. 89 523 46 86, e-mail: instytut@pan.olsztyn.pl.

Kontakt z inspektorem ochrony danych osobowych jest możliwy pod adresem: iodo@pan.olsztyn.pl.

Podane dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji obecnego procesu rekrutacji i przechowywane do czasu jego zakończenia na podstawie wyrażonej zgody (zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a RODO).

Osobie której dane dotyczą przysługuje prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Osobie, której dane dotyczą przysługuje prawo dostępu do swoich danych osobowych, żądania ich sprostowania lub usunięcia. Wniesienie żądania usunięcia danych jest równoznaczne z rezygnacją z udziału w procesie niniejszej rekrutacji. Ponadto przysługuje jej prawo do żądania ograniczenia przetwarzania w przypadkach określonych w art. 18 RODO.

Osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo do wniesienia skargi do prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych na niezgodne z prawem przetwarzanie jej danych osobowych. Organ ten będzie właściwy do rozpatrzenia skargi z tym, że prawo wniesienia skargi dotyczy wyłącznie zgodności z prawem przetwarzania danych osobowych, nie dotyczy zaś przebiegu rekrutacji.

Dane udostępnione nie będą podlegały profilowaniu ani udostępnieniu podmiotom czy państwom trzecim. Odbiorcami danych mogą być instytucje upoważnione z mocy prawa.

Podanie danych zawartych w dokumentach rekrutacyjnych nie jest obowiązkowe, jednak jest warunkiem koniecznym do udziału w procesie rekrutacji.

Czytaj więcej

Główny specjalista ds. BHP

Zakres obowiązków:

  • Wykonywanie obowiązków wynikających z rozporządzenia Rady Ministrów o służbie BHP,
  • Współpraca z wszystkimi komórkami organizacyjnymi Instytutu,
  • Współpraca z instytucjami kontroli zewnętrznych tj.:  PIP, PIS,
  • Prowadzenie audytów wewnętrznych, sporządzanie raportów z audytu,
  • Analiza ryzyka zawodowego,
  • Opracowywanie i wprowadzanie procedur, instrukcji, regulaminów związanych z BHP,
  • Organizacja i przeprowadzenie szkoleń (wstępnych, okresowych) z zakresu BHP,
  • Prowadzenie dokumentacji działu BHP, w tym dokumentacji powypadkowej,
  • Pełnienie roli eksperta i doradcy w dziedzinie BHP.

Wymagania:

  • Wykształcenie zgodne z rozporządzeniem Rady Ministrów w sprawie służby BHP,
  • Udokumentowane doświadczenie na samodzielnym stanowisku w służbie BHP,
  • Praktyczna znajomość obowiązujących przepisów w zakresie BHP, ze szczególnym uwzględnieniem przepisów dotyczących bezpieczeństwa i higieny pracy związanej z występowaniem w miejscu pracy czynników chemicznych oraz biologicznych,
  • Biegła znajomość przepisów prawa w zakresie PPOŻ,
  • Znajomość nowoczesnych narzędzi analizy wypadków i oceny ryzyka,
  • Kreatywność w promowaniu kultury bezpieczeństwa pracy oraz w ciągłym dążeniu do tworzenia bezwypadkowego środowiska pracy,
  • Duża samodzielność oraz wysokie umiejętności komunikacyjne,
  • Umiejętność pracy zespołowej,
  • Obsługa komputera.

Mile widziane

  • Uprawnienia Inspektora Ochrony Przeciwpożarowej.

To oferujemy:

  • Samodzielne stanowisko i dobre warunki pracy,
  • Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
  • Możliwość podnoszenia kwalifikacji i rozwoju zawodowego,
  • Dodatkowy pakiet socjalny.

Dokumenty aplikacyjne wymagane od kandydatów:

  • CV

Termin i miejsce składania dokumentów:

Dokumenty aplikacyjne należy składać w terminie do dnia 20.06.2025 r. na adres mailowy: m.cieslik@pan.olsztyn.pl (w tytule proszę wpisać: Konkurs na stanowisko głównego specjalisty ds. bhp).

Po dokonaniu analizy nadesłanych zgłoszeń, skontaktujemy się z wybranymi kandydatami celem przeprowadzenia dalszych etapów procesu rekrutacji.

W CV prosimy o umieszczenie klauzuli zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w procesie rekrutacji:

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w dokumentach aplikacyjnych przez Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie z siedzibą 10-683 Olsztyn ul. Trylińskiego 18, w celu realizacji procesu rekrutacji”.

Jako pracodawca jesteśmy otwarci na zatrudnianie osób z niepełnosprawnościami. Nasz budynek jest w pełni dostosowany do potrzeb osób z ograniczoną mobilnością – posiadamy m.in. windę, podjazdy oraz toalety przystosowane do potrzeb osób z niepełnosprawnościami. Zachęcamy wszystkich kandydatów do aplikowania, niezależnie od stopnia sprawności.

Administratorem danych osobowych przetwarzanych w ramach procesu rekrutacji jest Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie z siedzibą 10-683 Olsztyn ul. Trylińskiego 18, tel. 89 523 46 86, e-mail: instytut@pan.olsztyn.pl.

Kontakt z inspektorem ochrony danych osobowych jest możliwy pod adresem: iodo@pan.olsztyn.pl.

Podane dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji obecnego procesu rekrutacji i przechowywane do czasu jego zakończenia na podstawie wyrażonej zgody (zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a RODO).

Osobie której dane dotyczą przysługuje prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Osobie, której dane dotyczą przysługuje prawo dostępu do swoich danych osobowych, żądania ich sprostowania lub usunięcia. Wniesienie żądania usunięcia danych jest równoznaczne z rezygnacją z udziału w procesie niniejszej rekrutacji. Ponadto przysługuje jej prawo do żądania ograniczenia przetwarzania w przypadkach określonych w art. 18 RODO.

Osobie, której dane dotyczą, przysługuje prawo do wniesienia skargi do prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych na niezgodne z prawem przetwarzanie jej danych osobowych. Organ ten będzie właściwy do rozpatrzenia skargi z tym, że prawo wniesienia skargi dotyczy wyłącznie zgodności z prawem przetwarzania danych osobowych, nie dotyczy zaś przebiegu rekrutacji.

Dane udostępnione nie będą podlegały profilowaniu ani udostępnieniu podmiotom czy państwom trzecim. Odbiorcami danych mogą być instytucje upoważnione z mocy prawa.

Podanie danych zawartych w dokumentach rekrutacyjnych nie jest obowiązkowe, jednak jest warunkiem koniecznym do udziału w procesie rekrutacji.

Czytaj więcej

Czy polskie superfoods dorównują egzotycznym?

Awokado, jagody goji, chlorella – to tylko niektóre z produktów, które często pojawiają się na listach tzw. superżywności. Ale czy nasze rodzime maliny, aronia, czarna porzeczka, natka pietruszki, jarmuż czy miód mogą z nimi konkurować na wartości odżywcze?

Temat polskich superfoods podjęła redaktorka Marta Boroń w podcaście naukowym Radia Kampus. Rozmawia z Małgorzatą Starowicz, naukowczynią z Zespołu Chemii i Biodynamiki Żywności, o produktach bogatych w składniki odżywcze, które można uprawiać lokalnie i sezonowo. Dlaczego warto sięgać po lokalne super produkty?

Posłuchaj podcastu

Czytaj więcej

Piknik Naukowy „Ale Kosmos!” – nauka, której można dotknąć i… spróbować!

Co jedzą astronauci w kosmosie, a co alpiniści podczas ekstremalnych wypraw? Na czym polega liofilizacja i czy naprawdę da się przechowywać jedzenie przez dziesiątki lat? O kiszonkach, świecie bakterii i roli drożdży w produkcji żywności opowiadali nasi naukowcy podczas 28. Pikniku Naukowego „Ale Kosmos!”, który 10 maja przyciągnął tłumy na PGE Narodowy w Warszawie.

Wydarzenie, organizowane przez Polskie Radio i Centrum Nauki Kopernik, przyciągnęło tłumy miłośników nauki w każdym wieku. W tym roku tematem przewodnim był kosmos, a na odwiedzających czekało aż 690 pokazów popularnonaukowych przygotowanych przez 152 instytucje z Polski i zagranicy.

Nasze stoisko znajdowało się w Strefie Zdrowia. Pokazy dotyczyły dwóch fascynujących tematów:

Mikrokosmos naszej diety – uczestnicy mogli odkryć świat bakterii i drożdży, które pomagają tworzyć chleb, jogurty czy kiszonki. Pokaz zdradzał tajniki fermentacji i uczył, jak samodzielnie przygotować zdrowe, domowe przetwory.

Kosmiczna żywność – tu można było zobaczyć, jak wygląda jedzenie astronautów, alpinistów czy żołnierzy. Wyjaśnialiśmy, czym jest liofilizacja, jak pozwala przechowywać żywność nawet przez kilkadziesiąt lat i jakie produkty liofilizowane wykorzystujemy na co dzień.

Dziękujemy wszystkim odwiedzającym. Do zobaczenia na kolejnych naukowych wydarzeniach!

Czytaj więcej

Obrona pracy doktorskiej mgr inż. Wiesława Kaszubskiego

DYREKTOR i RADA NAUKOWA Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie mają zaszczyt zaprosić na publiczną obronę rozprawy doktorskiej na stopień doktora nauk rolniczych w dyscyplinie technologia żywności i żywienia:

Mgr inż. Wiesława Kaszubskiego

pt. „Badanie procesów degradacji i wchłaniania antocyjanów z nowo opracowanych modeli produktów spożywczych w kontekście ich właściwości prozdrowotnych”.

Obrona odbędzie się w dniu 2 czerwca 2025 r. o godz. 1000 w trybie stacjonarnym (sala SKANDA AB IRZiBŻ PAN, ul. Trylińskiego 18).

Promotor:

  • Prof. dr hab. Wiesław Wiczkowski – Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie,

Promotor pomocniczy:

  • Dr Małgorzata Starowicz – Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie,

Recenzenci:

  • Prof. dr hab. Magdalena Surma – Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie,
  • Dr hab. Krystyna Szymandera-Buszka, prof. UPP – Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu,
  • Dr hab. inż. Sylwester Czaplicki, prof. UWM – Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie.

Z recenzjami pracy doktorskiej można zapoznać się na stronie BIP Instytutu.

Ze względu na fakt, że rozprawa doktorska objęta jest tajemnicą prawnie chronioną, osoby zainteresowane uczestnictwem w obronie publicznej pracy doktorskiej proszone są o kontakt z sekretarzem Komisji doktorskiej Panią dr Lidią Markiewicz (l.markiewicz@pan.olsztyn.pl) w celu podpisania oświadczenia o zachowaniu poufności.

Przewodnicząca Rady Naukowej
Prof. dr hab. Urszula Gawlik

Czytaj więcej

Konferencja: Mózg pod presją –  wpływ nawyków i środowiska na jego funkcjonowanie

Mózg to najbardziej złożony narząd ludzkiego ciała – odpowiada za podstawowe procesy życiowe i funkcje psychiczne. Jego nieprawidłowe działanie może znacząco obniżyć jakość życia i prowadzić do rozwoju wielu chorób.

Zapraszamy 22-23 maja na konferencję online, podczas której eksperci i naukowcy przedstawią najnowsze ustalenia dotyczące wpływu stylu życia i czynników środowiskowych na zdrowie oraz sprawność mózgu.

Poruszone zagadnienia dotyczyć będą m.in. wpływu aktywności fizycznej, snu, stresu, diety, używek, uwarunkowań genetycznych, zanieczyszczeń, a nawet mikrobioty jelitowej na funkcjonowanie mózgu. Omówione zostaną stany i zaburzenia neurologiczne oraz jednostki chorobowe, w tym depresja, zaburzenia pamięci, procesy związane ze starzeniem się mózgu, urazy mózgu, choroby autoimmunologiczne mózgu oraz zaburzenia odżywiania o podłożu psychicznym.

Udział w spotkaniu jest bezpłatny!

Obowiązuje rejestracja:

Dzień 1: ZAREJESTRUJ SIĘ

Dzień 2: ZAREJESTRUJ SIĘ

Czytaj więcej

WE Lead Food Polska – dołącz do unikalnej sieci współpracy kobiet!

Od badań naukowych i innowacyjnych start-upów, przez zarządy międzynarodowych firm i autorskie restauracje, po wpływ na politykę i działalność społeczną – kobiety w Polsce niezmiennie kształtują przyszłość zrównoważonego systemu żywnościowego. WE Lead Food to przestrzeń stworzona z myślą o nich – liderkach, innowatorkach, prowokatorkach zmian. Tu dzielą się wiedzą, budują relacje i inspirują się nawzajem, tworząc wyjątkową sieć współpracy. Kolejne spotkanie WE Lead Food już 28 maja w Ambasadzie Francji w Warszawie.

Projekt WE Lead Food to flagowa i jedna z najbardziej prestiżowych inicjatyw skierowanych do kobiet w ramach programu Europejskiej Wspólnoty Wiedzy i Innowacji w obszarze żywności – EIT Food. Spotkania WE Lead Food organizowane są w kilku krajach Europy. W Polsce odbędą się już po raz czwarty, a ich organizatorem jest Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie, strategiczny partner sieci EIT Food. 

– Warsztaty organizowane przez nasz Instytut mają na celu stworzenie ogólnopolskiej społeczności liderek, które wspierają się nawzajem i wspólnie działają na rzecz zdrowego, bezpiecznego i zrównoważonego sektora żywności. Oddajemy głos ekspertkom otwartym na współpracę, chętnym do dzielenia się swoją wiedzą, doświadczeniem oraz wyzwaniami, z jakimi się mierzą. – mówi Iwona Kieda z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie, koordynatorka projektu WE Lead Food w Polsce.

Kolejne warsztaty WE Lead Food odbędą się 28 maja w przestrzeniach Ambasady Francji przy ul. Pięknej 1 w Warszawie. 

W tym roku ponownie współpracujemy z instytucjami i organizacjami, które priorytetowo traktują rolę kobiet w transformacji systemu żywnościowego, wspierając ich przywództwo. przedsiębiorczość i partnerstwo. Wśród nich Ambasada Francji w Polsce, Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN oraz Sieć AgroWomen. – dodaje Marta Kopcewicz, współorganizatorka wydarzenia.

W programie sesje inspiracji, rozwoju kompetencji i budowania współpracy, dzięki którym przyjrzymy się kobiecej przedsiębiorczości, jej motywacjom i wyzwaniom. Poznamy inspirujące historie kobiet, które zmieniają zasady gry, budują silne zespoły i zarządzają w duchu odpowiedzialności i rozwoju. To liderki, którym przyświeca pasja do tworzenia lepszego, zdrowszego i bardziej zrównoważonego systemu żywności.

Wśród nich: dr inż. Katarzyna Pala (CEO startupu Food4Future Technologies), Renata Krysiak (założycielka start-upu VegeLIO) i Tatiana Fremond (restauratorka, właścicielka estauracji La Môme). Pod okiem mentorek zaplanujemy swoje najbliższe cele i otworzymy się na nowe możliwości, jakie daje przynależność do unikalnej sieci współpracy. Sesja networkingowa to czas na nawiązywanie wartościowych kontaktów, inspirujące rozmowy i okazja do poznania obiecujących polskich startupów prowadzonych przez kobiety, m.in. Shroom4You i Baddi Kombucha.

Warsztaty są bezpłatne. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego obowiązują zapisy:
*** FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY ***

Program

Data: 28 maja
Miejsce: Ambasada Francji, ul. Piękna 1, Warszawa

10:30 –11:00 – Rejestracja, Powitanie
11:00 – 11:30 – Poznajmy się  – icebreaker
11:30 – 11:45 – WE Lead Food, Shima Barakat, Liderka Programu
11:45 – 13:00 – Zainspiruj się! – sesja panelowa z udziałem ekspertek
13:00 – 13:30 – Lunch
13:30 – 15:20 – Planuj i osiągaj cele! – sesja treningowa
15:20 – 15:30 – Przerwa kawowa
15: 30 – 15:45 – WE Lead Food, Shima Barakat
15:45 – 16:45 – Poszerz horyzonty! – sesja networkingowa
16:45 – 17:00 – Zakończenie

Warsztaty odbędą się w jęz. polskim.

Zobacz relację z poprzednich warsztatów:

Partnerzy wydarzenia

Ambasada Francji w Polsce, Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa Polskiej Akademii NaukFundacja Agro Women.

Szkolenie jest częścią projektu #WELeadFood finansowanego przez Europejską Wspólnotę Wiedzy i Innowacji w obszarze Żywności (EIT Food). Już dziś dołącz do sieci ekspertek i weź udział w 8-tygodniowym programie głównym, który startuje jesienią: ZAPISZ SIĘ

EIT Food Privacy Policy: Our privacy policy – EIT Food

EIT Food Education Terms and Conditions: Education Terms & Conditions – EIT Food

Czytaj więcej