Noblowskie badania PAN

W tym roku nagrodę Nobla w dziedzinie medycyny i fizjologii otrzymało trzech naukowców – Peter J. Ratcliff…

Czytaj więcej



Instytut rozwija narzędzia do kontroli Campylobacter w produkcji drobiu

Kampylobakterioza jest najczęstszą przyczyną ostrego, bakteryjnego nieżytu żołądkowo-jelitowego u mieszkańców UE…

Czytaj więcej

PAN1

Dr hab. Zbigniew Lipiński nagrodzony srebrnym medalem

„Honey bee nutrition and feeding”- specjalna edycja książki dr hab. Zbigniewa Lipińskiego z Zespołu Mechanizmów…

Czytaj więcej



Wiadomości Rolnicze

W ostatnim wydaniu magazynu „Wiadomości Rolnicze” TVP (14.09) ukazał się materiał o hodowli konika polskiego w Popielnie…

Czytaj więcej

PAN1

Dwugłos w sprawie…

Wszechnica Oddziału Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie i w Białymstoku z siedzibą w Olsztynie serdecznie zaprasza…

Czytaj więcej



PAN1

EIT Food na Festiwalu Przemiany w Centrum Nauki Kopernik

Tegoroczny Festiwal Przemiany w Centrum Nauki Kopernik był areną twórczych aktywności wokół tematu przyszłości żywności…

Czytaj więcej

PAN1

70-lecie hodowli koników polskich w Popielnie

Siedemdziesiąt lat hodowli koników polskich w Popielnie to kolejny jubileusz, jaki ta rasa obchodzi…

Czytaj więcej



PAN1

Warsztaty MŚP 2019

EIT Food – Wspólnota Wiedzy i Innowacji w obszarze żywności to część Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii…

Czytaj więcej