Badania i działalność naszych naukowców wyróżnione przez Towarzystwo Biologii Rozrodu
Nasz Instytut to jedna z wiodących w kraju jednostek naukowych zajmujących się badaniami nad rozrodem…
W Światowy Dzień Żywności o korzystnej roli mikroorganizmów w żywności
Bakterie, drożdże i pleśnie raczej nie mają dobrego PR-u, choć wiele z nich jest pożytecznych i stosowanych…
FoodEducators, czyli nauczyciele i naukowcy na rzecz edukacji o żywności
Naukowcy zachęcają nauczycieli do wspólnego promowania zdrowych nawyków żywieniowych oraz możliwości zawodowych…
Naukowcy Instytutu ponownie wśród 2 proc. najbardziej wpływowych badaczy na świecie
Dziesięciu naukowców naszego Instytutu znalazło się w tegorocznym zestawieniu opracowanym…
Inauguracja roku akademickiego 2024/2025
W dniu 7 października 2024 roku o godz. 9.00 w sali seminaryjnej w budynku IRZBŻ PAN przy ul. Tuwima 10 odbędzie się uroczyste…
Nasi naukowcy wezmą udział w rozwoju nowej technologii dla onkologii
Wirtualny Instytut Badawczy rozstrzygnął swój trzeci ogólnopolski konkurs na rzecz dofinansowania badań z obszaru biotechnologii…
Międzynarodowe seminarium naukowe – Prof. Stine Marie Ulven
Prof. Stine Marie Ulven, kierowniczka Katedry Żywienia na Wydziale Medycyny Uniwersytetu w Oslo i koordynatorka…
Upcykling w branży spożywczej, czyli jak wykorzystać potencjał produktów ubocznych
Upcykling to wyższa forma recyklingu. Polega na takim wykorzystaniu produktów ubocznych…