„To już jutro – trendy w żywności i konsumenci nowej generacji”
„Czyste etykiety”, żywność probiotyczna, alternatywne źródła białka, naturalne barwniki i biohacking…
#AnnualFoodAgenda – Trendy kosnumenckie w żywności
Jakie cechy powinien mieć konsument „nowej generacji”? Jakie trendy na rynku rolno-spożywczym będą królowały w najbliższych latach…
Jem, bo ufam – edycja II i III
8. i 16. marca br. naukowcy z Oddziału Nauk o Żywności gościli kolejne grupy uczniów…
V Piknik Przyrodniczy w Mikołajkach
Zespół Zespołu Ochrony Bioróżnorodności Instytutu w składzie: Anna Korzekwa, Martyna Grzyb…
Jem, bo ufam
Za nami 1. edycja warsztatów EIT Food „Jem, bo ufam!” Wspólnie z uczniami z olsztyńskich szkół badaliśmy…
Jem, bo ufam – warsztaty nt. bezpieczeństwa żywności dla dzieci
Europa mierzy się z kryzysem zaufania konsumentów do żywności. Tylko w samej Polsce niepewność…
Czy jesteśmy jak jaszczurka? – za nami kolejna konferencja Olsztyńskiej Akademii Dzieci
Sekretne życie gryzoni domowych i E-składniki w jedzeniu to tytuły wykładów studentów – młodych wykładowców…
Olsztyńska Akademia Dzieci 2018
Molekularne perły znane też jako sztuczny kawior i inne chemiczne „sztuczki” wykorzystywane w kuchni molekularnej…