Noc Naukowców z EIT Food [relacja]
Noc Naukowców z EIT Food za nami. Dziękujemy za ponad 9 godzin wspólnego eksperymentowania! Kilka tysięcy gości…
„Jesteś tym, co jesz” – Noc Naukowców z EIT Food
Manufaktura naukowców, kosmiczna żywność, bakterie, które sieją ferment, kwiatowe slow food, superbohaterowie na talerzu…
#AnnualFoodAgenda: Żywność otwarta na świat
Drukarki 3D do żywności, mobilne testy do badania zawartości polifenoli w owocach, innowacyjne metody konserwacji…
Inspirujące fakty o żywności i odżywianiu
16 września około 200 uczniów i nauczycieli z wadowickich liceów i techników odwiedziło siedzibę firmy MASPEX…
„To już jutro – trendy w żywności i konsumenci nowej generacji” – relacja z wydarzenia
„Czyste etykiety”, żywność probiotyczna, alternatywne źródła białka, naturalne barwniki i potrawy…
5. Piknik Polskiej Akademii Nauk „Nauka też Sztuka!” [relacja]
5. edycja Pikniku Polskiej Akademii Nauk „Nauka też Sztuka!” za nami. Impreza prowadzona przez ponad 70 naukowców…
Rodzinny Piknik Polskiej Akademii Nauk „Nauka też Sztuka!”
Już 8 czerwca naukowcy z Polskiej Akademii Nauk ponownie zamienią olsztyńską starówkę w wielkie laboratorium…
23. Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik
Naukowcy z naszego Instytutu po raz kolejny wzięli udział w Pikniku Naukowym Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik…