Weekend z konikiem polskim – IX edycja [relacja]
Coroczne święto hodowców koni zyskuje popularność zarówno wśród ekspertów konika polskiego, jak i miłośników przyrody i polskiego…
Dzień Opakowań: choć świadomość konsumentów rośnie, edukacja wciąż potrzebna
Choć nasza świadomość na temat odpowiedniego postępowania z opakowaniami na żywność…
Przedstawiciele Koreańskiej Agencji Promocji Technologii Rolno-Spożywczych KOAT z wizytą w Instytucie
Pod koniec sierpnia gościliśmy w naszym Instytucie…
VI Sympozjum: Perspektywy w ochronie bioróżnorodności
Celem Sympozjum jest wymiana doświadczeń naukowych i praktycznych, a także integracja środowiska badaczy…
Badaczki: Żywność funkcjonalna pomocna w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
Produkty wspomagające funkcjonowanie przewodu pokarmowego albo zmniejszające ryzyko nadwagi…
Dr Sylwia Judycka z prestiżową nagrodą Dayong Gao Young Investigator Award
Ustanowiona w 2019 r. nagroda Dayong Gao Young Investigator Award (DGYI) jest wyróżnieniem Międzynarodowego…
Fermentowane buraki i czerwona kapusta dobre dla cukrzyków
Wprowadzenie fermentowanych buraków ćwikłowych i kapusty czerwonej do codziennej diety może być pomocne w profilaktyce chorób…
Zapraszamy na „Weekend z konikiem polskim” w Popielnie
Konik polski to jedyna rodzima rasa koni, która wywodzi się bezpośrednio od dzikich tarpanów, a których populacja występowała…