Weekend z konikiem polskim – IX edycja [relacja]

Coroczne święto hodowców koni zyskuje popularność zarówno wśród ekspertów konika polskiego, jak i miłośników przyrody i polskiego…

Czytaj więcej



PAN1

Dzień Opakowań: choć świadomość konsumentów rośnie, edukacja wciąż potrzebna

Choć nasza świadomość na temat odpowiedniego postępowania z opakowaniami na żywność…

Czytaj więcej

PAN1

VI Sympozjum: Perspektywy w ochronie bioróżnorodności

Celem Sympozjum jest wymiana doświadczeń naukowych i praktycznych, a także integracja środowiska badaczy…

Czytaj więcej

Badaczki: Żywność funkcjonalna pomocna w profilaktyce chorób cywilizacyjnych

Produkty wspomagające funkcjonowanie przewodu pokarmowego albo zmniejszające ryzyko nadwagi…

Czytaj więcej



Dr Sylwia Judycka z prestiżową nagrodą Dayong Gao Young Investigator Award

Ustanowiona w 2019 r. nagroda Dayong Gao Young Investigator Award (DGYI) jest wyróżnieniem Międzynarodowego…

Czytaj więcej

Fermentowane buraki i czerwona kapusta dobre dla cukrzyków

Wprowadzenie fermentowanych buraków ćwikłowych i kapusty czerwonej do codziennej diety może być pomocne w profilaktyce chorób…

Czytaj więcej



Zapraszamy na „Weekend z konikiem polskim” w Popielnie

Konik polski to jedyna rodzima rasa koni, która wywodzi się bezpośrednio od dzikich tarpanów, a których populacja występowała…

Czytaj więcej