- Promoting Innovation of ferMENTed fOods (PIMENTO), COST Action CA20128 (2021-2025).
- Reducing acrylamide exposure of consumers by a cereals supply-chain approach targeting asparagine (ACRYRED), CA21149 (2022-2026).
- KETO-MINOX: Wpływ izokalorycznej, redukcyjnej diety ketogenicznej na metabolizm, stan zapalny, wybrane parametry odżywienia i stres oksydacyjny kobiet z nadwagą i otyłością. NCN (2022-2025).
- Wpływ modulacji mikrobioty jelitowej indukowanej β-fruktanami typu inuliny cykorii na parametry metaboliczne i biomarkery osi jelitowo-skórnej w przewlekłym stanie zapalnym skóry. NCN OPUS 25 (2023-2026).
- Opracowanie innowacyjnych przetworów owocowo-warzywnych zachowujących optymalny i korzystny skład substancji prozdrowotnych z wykorzystaniem unikalnych rodzajów marchewki i truskawki, (ARiMR, 2019-2023).
- Doktorat wdrożeniowy pt. „Badanie procesów degradacji i wchłaniania antocyjanów z nowo opracowanych modeli produktów spożywczych w kontekście ich właściwości prozdrowotnyc”, (MNiSW, 2020-2024).
- Zagęszczony sok z jabłek czerwonomiąższowych jako innowacyjna aplikacja do produktów o zwiększonych właściwościach prozdrowotnych produkowanych pod marką Tymbark, (ARiMR, 2019-2023).
- Prace B+R nad opracowaniem produktów dedykowanych seniorom. Numer projektu: RUI/04/12/2019 (TYMBARK-MWS Sp. z o.o. Sp.k.) (2020-2023).
- Towards coordinated microbiome R&I activities in the food system to support (EU and) international bioeconomy goals”, Microbiome 2018-2022 (EU).
- SOURDOugh biotechnology network towards novel, healthier and sustainable food and bIoproCesseS (SOURDOmICS), COST Action (2019-2023).
- Optymalizacja procesów wypiekowych z zastosowaniem narzędzi obliczeniowych wraz z oceną konsumencką w celu zminimalizowania oddziaływania na środowisko i produkcje odpadów (EIT Food, 2020-2022).
- Post-harvest School. Numer projektu: EIT Food 21304 (2022).