Dr hab. Wiesław Wiczkowski otrzymał tytuł profesora
Miło nam poinformować, że zgodnie z postanowieniem z dnia 15 maja 2024 r. Prezydenta RP…
Nowe białko ważnym graczem w immunologii ryb
W skali makro ciała zwierząt są już przez człowieka dobrze poznane. Gdy jednak zejdziemy poziom niżej…
Przyjdź na bezpłatne warsztaty i dołącz do unikalnej sieci współpracy kobiet
Od badań naukowych, przez innowacyjne start-upy, strategiczne pozycje w wielkich koncernach…
Witamina D – sprzymierzeniec naszej odporności (wywiad)
Witamina D reguluje pracę setek genów i dziesiątki funkcji fizjologicznych w ludzkim organizmie…
Poszukiwani uczestnicy warsztatów EIT Food RIS Consumer Engagement Labs
Do udziału w 5-tygodniowym procesie kreatywnym, w efekcie którego na rynek zostanie wprowadzony…
Pęcherzyki zewnątrzkomórkowe kluczem do sukcesu wczesnych etapów ciąży
Prawidłowo przebiegająca komunikacja zarodka…
Jak jeść, by zdrowo żyć – czy każda dieta jest dla Ciebie?
Budowanie odporności za pomocą żywności, korzyści i zagrożenia, które wiążą się z popularnymi dietami…
Częściowo odtłuszczone nasiona maku lepsze niż te zwykłe
Częściowo odtłuszczone nasiona maku, będące produktem ubocznym tłoczenia oleju makowego…