Papryka w przyprawach – nowy potencjał alergenny
Naukowcy z Zespołu Immunologii i Mikrobiologii Żywności naszego Instytutu zdefiniowali szereg…
Przeciwutleniacze z aronii i czerwonej kapusty kontra zaburzenia neurologiczne
Aronia i czerwona kapusta swój kolor zawdzięczają…
WE Lead Food – międzynarodowa sieć liderek branży agri-food [warsztaty]
Przedsiębiorczynie, założycielki start-upów, naukowczynie, ekspertki z branży rolno-spożywcze…
Agnieszka Wacławik otrzymała tytuł profesora
Miło nam poinformować, że zgodnie z postanowieniem z dnia 15 maja 2024 r. Prezydenta RP Agnieszka…
Spotkanie edukacyjne WELCOME2 – Czy zdrowe jelita to zdrowszy mózg?
Czy zdrowe jelita to zdrowszy mózg i jak odpowiednia…
Nasi naukowcy z grantami NCN. Pod lupą sandacz, dieta keto i dodatki do żywności [aktualizacja]
Krążące we krwi małe niekodujące RNA jako…
Dr Maria Guzewska wyróżniona nagrodą Towarzystwa Biologii Rozrodu
Dr Maria Guzewska z naszego Instytutu otrzymała Nagrodę im. prof. Władysława Bielańskiego…
Biosensory do jednoczesnego wykrywania dwóch frakcji cholesterolu
W diagnostyce miażdżycy nie wystarczy tylko określenie stężenia „złego” cholesterolu…