Dr Sylwia Judycka z prestiżową nagrodą Dayong Gao Young Investigator Award

Ustanowiona w 2019 r. nagroda Dayong Gao Young Investigator Award (DGYI) jest wyróżnieniem Międzynarodowego…

Czytaj więcej



Fermentowane buraki i czerwona kapusta dobre dla cukrzyków

Wprowadzenie fermentowanych buraków ćwikłowych i kapusty czerwonej do codziennej diety może być pomocne w profilaktyce chorób…

Czytaj więcej

Zapraszamy na „Weekend z konikiem polskim” w Popielnie

Konik polski to jedyna rodzima rasa koni, która wywodzi się bezpośrednio od dzikich tarpanów, a których populacja występowała…

Czytaj więcej



PAN1

„Zwierzęta w badaniach naukowych” – zaproszenie na ogólnopolską konferencję

Żywienie zwierząt doświadczalnych oraz ich dobrostan, kwestie przepisów etycznych i szeroko pojęta…

Czytaj więcej

PAN1

Anna Kononiuk ze stypendium dla wybitnych młodych naukowców

Dr inż. Anna Kononiuk z naszego Instytutu otrzymała stypendium Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego dla wybitnych młodych naukowców…

Czytaj więcej



Sposób, w jaki larwa okonia widzi świat to sprawka ojca

Sposób, w jaki larwa okonia widzi świat i jak rozwija się u niej narząd wzroku to wpływ ojca – wykazali naukowcy z Instytutu Rozrodu Zwierząt…

Czytaj więcej

Naukowcy Instytutu na najważniejszym w Europie wydarzeniu poświęconemu rozrodowi ryb

Odbywająca się co dwa lata międzynarodowa konferencja naukowa International Workshop

Czytaj więcej



Dlaczego i jak się starzejemy? Próba wyjaśnienia na przykładzie niedokrwistości Fanconiego

Na proces starzenia wpływa wiele czynników, w tym styl życia i dieta. Niektóre z makro- i mikroelementów…

Czytaj więcej