PAN1

Papryka w przyprawach – nowy potencjał alergenny

Naukowcy z Zespołu Immunologii i Mikrobiologii Żywności naszego Instytutu zdefiniowali szereg…

Czytaj więcej



PAN1

WE Lead Food – międzynarodowa sieć liderek branży agri-food [warsztaty]

Przedsiębiorczynie, założycielki start-upów, naukowczynie, ekspertki z branży rolno-spożywcze…

Czytaj więcej



Agnieszka Wacławik otrzymała tytuł profesora

Miło nam poinformować, że zgodnie z postanowieniem z dnia 15 maja 2024 r. Prezydenta RP Agnieszka…

Czytaj więcej

PAN1

Spotkanie edukacyjne WELCOME2 – Czy zdrowe jelita to zdrowszy mózg?

Czy zdrowe jelita to zdrowszy mózg i jak odpowiednia…

Czytaj więcej



PAN1

Dr Maria Guzewska wyróżniona nagrodą Towarzystwa Biologii Rozrodu

Dr Maria Guzewska z naszego Instytutu otrzymała Nagrodę im. prof. Władysława Bielańskiego…

Czytaj więcej



PAN1

Biosensory do jednoczesnego wykrywania dwóch frakcji cholesterolu

W diagnostyce miażdżycy nie wystarczy tylko określenie stężenia „złego” cholesterolu…

Czytaj więcej