Dr Sylwia Judycka z prestiżową nagrodą Dayong Gao Young Investigator Award
Ustanowiona w 2019 r. nagroda Dayong Gao Young Investigator Award (DGYI) jest wyróżnieniem Międzynarodowego…
Fermentowane buraki i czerwona kapusta dobre dla cukrzyków
Wprowadzenie fermentowanych buraków ćwikłowych i kapusty czerwonej do codziennej diety może być pomocne w profilaktyce chorób…
Zapraszamy na „Weekend z konikiem polskim” w Popielnie
Konik polski to jedyna rodzima rasa koni, która wywodzi się bezpośrednio od dzikich tarpanów, a których populacja występowała…
„Zwierzęta w badaniach naukowych” – zaproszenie na ogólnopolską konferencję
Żywienie zwierząt doświadczalnych oraz ich dobrostan, kwestie przepisów etycznych i szeroko pojęta…
Anna Kononiuk ze stypendium dla wybitnych młodych naukowców
Dr inż. Anna Kononiuk z naszego Instytutu otrzymała stypendium Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego dla wybitnych młodych naukowców…
Sposób, w jaki larwa okonia widzi świat to sprawka ojca
Sposób, w jaki larwa okonia widzi świat i jak rozwija się u niej narząd wzroku to wpływ ojca – wykazali naukowcy z Instytutu Rozrodu Zwierząt…
Naukowcy Instytutu na najważniejszym w Europie wydarzeniu poświęconemu rozrodowi ryb
Odbywająca się co dwa lata międzynarodowa konferencja naukowa International Workshop…
Dlaczego i jak się starzejemy? Próba wyjaśnienia na przykładzie niedokrwistości Fanconiego
Na proces starzenia wpływa wiele czynników, w tym styl życia i dieta. Niektóre z makro- i mikroelementów…