Warsztaty WE Lead Food Polska
Budowanie sieci kontaktów, rozwijanie kompetencji liderskich, planowanie i zarządzanie zmianą, samoświadomość i sprawczość – to tylko niektóre z tematów, które podjęły uczestniczki…
„Zaawansowane biotechniki wspomaganego rozrodu u bydła”. Warsztaty Branżowe.
Naukowcy z Pracowni Biologii Zarodka Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN…
Dieta niskotłuszczowa + suplementacja chromem = zdrowsza wątroba
Wątroba to organ bardzo narażony na skutki wysokotłuszczowej diety. Badania naukowców z Instytutu…
„Żywność pod lupą – jakość mikrobiologiczna i sensoryczna”. Spotkanie Brokerskie
Eksperci z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN organizują bezpłatne spotkanie…
Czy dziwny zapach moczu po zjedzeniu szparagów powinien nas niepokoić?
Sezon na szparagi trwa. Po ich zjedzeniu mocz większości ludzi ma charakterystyczny, mocno kapuściany zapach…
Udoskonalić produkty piekarnicze dla osób z zespołem jelita drażliwego
Nawet co 5 osoba może chorować na zespół jelita drażliwego. Objawy można łagodzić poprzez dietę eliminującą określone związki…
Otwarte seminarium naukowe z prof. Karlem-Heinzem Herzigiem
30 maja (wtorek) o godz. 10:00 w sali konferencyjnej Oddziału Nauk o Żywności IRZiBŻ PAN odbędzie się otwarte seminarium naukowe…
Spotkanie brokerskie ”Innowacyjne metody realizacji badań z wykorzystaniem modeli zwierzęcych”
Eksperci z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie stale podejmują …