klnss efs

klnss efs

logo tvp olsztyn

OGLĄDAJ (9:35-11:00)

W dniu dzisiejszym (14 sierpnia 2013) w gabinecie wicemarszałka Gustawa Marka Brzezina została podpisana umowa o dofinansowanie projektu „Innowacyjne produkty piekarnicze o właściwościach prozdrowotnych dla mieszkańców Warmii i Mazur”, finansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.  Projekt został przygotowany przez Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN we współpracy z grupą 10 przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego regionu Warmii i Mazur, zrzeszonych pod nazwą Agro-coop sp. z o.o., w ramach działań podejmowanych w projekcie Oficer Łącznikowy.

Celem projektu, w którym Instytut pełni rolę partnera naukowego, będzie budowanie trwałego systemu transferu wiedzy pomiędzy Instytutem a grupą 10 przedsiębiorstw sektora piekarniczego, polegającego na opracowaniu koncepcji 5 innowacyjnych produktów piekarniczych o potencjalnych właściwościach prozdrowotnych i wprowadzenie ich na rynek począwszy od 1 lipca 2015 r. w 74 sklepach spożywczych na terenie województwa warmińsko-mazurskiego.

{phocagallery view=category|categoryid=25|limitstart=0|limitcount=0|enableswitch=1}

Data publikacji: 14.08.2013