Bezmięsny Poniedziałek z Food Educators
Spaghetti bolognese, burgery, jajecznica, napoje typu smoothie – to dania dość popularne w diecie…
Olsztyńskie Dni Nauki i Sztuki – relacja
Kosmiczna żywność i tajniki liofilizacji, badanie jakości mleka, fermentacja jako naturalna metoda utrwalania żywności, piramida zdrowego…
Instytut na targach rolniczych agroWARMA 2023 – relacja
Tajniki rolnictwa precyzyjnego, mobilne laboratorium akwakultury, prozdrowotne przeciwutleniacze…
Spotkanie edukacyjne „Dieta ketogeniczna a zdrowie” – relacja
Na czym polega dieta ketogeniczna i czy warto ją stosować? Odpowiedzi na to pytanie szukaliśmy podczas pierwszego spotkania …
Dieta Ketogeniczna a zdrowie. Korzyści i zagrożenia — spotkanie edukacyjne WELCOME2
Zapraszamy na spotkanie edukacyjne na temat korzyści i zagrożeń wynikających ze stosowania…
Instytut na 26. Pikniku Naukowym Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik
Pod koniec maja zespół nutrigenomiki dołączył do 26. Pikniku Naukowego – największej w Europie…
Naukowcy Instytutu z wizytą w Olsztyńskim Planetarium
Za nami kolejne wyjątkowe spotkanie z Olsztyńską Akademią Dzieci. Tym razem z młodymi studentami spotkała się…
EIT Food AgTech Academy – Nowoczesne technologie w akwakulturze
W ostatnim okresie sektor produkcji żywności poddawany jest wzmożonej presji. Z jednej strony…