Bezmięsny Poniedziałek z Food Educators

Spaghetti bolognese, burgery, jajecznica, napoje typu smoothie – to dania dość popularne w diecie…

Czytaj więcej



Olsztyńskie Dni Nauki i Sztuki – relacja

Kosmiczna żywność i tajniki liofilizacji, badanie jakości mleka, fermentacja jako naturalna metoda utrwalania żywności, piramida zdrowego…

Czytaj więcej

Instytut na targach rolniczych agroWARMA 2023 – relacja

Tajniki rolnictwa precyzyjnego, mobilne laboratorium akwakultury, prozdrowotne przeciwutleniacze…

Czytaj więcej



Spotkanie edukacyjne „Dieta ketogeniczna a zdrowie” – relacja

Na czym polega dieta ketogeniczna i czy warto ją stosować? Odpowiedzi na to pytanie szukaliśmy podczas pierwszego spotkania …

Czytaj więcej

PAN1

Dieta Ketogeniczna a zdrowie. Korzyści i zagrożenia —⁠ spotkanie edukacyjne WELCOME2

Zapraszamy na spotkanie edukacyjne na temat korzyści i zagrożeń wynikających ze stosowania…

Czytaj więcej



Instytut na 26. Pikniku Naukowym Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik

Pod koniec maja zespół nutrigenomiki dołączył do 26. Pikniku Naukowego – największej w Europie…

Czytaj więcej

Naukowcy Instytutu z wizytą w Olsztyńskim Planetarium

Za nami kolejne wyjątkowe spotkanie z Olsztyńską Akademią Dzieci. Tym razem z młodymi studentami spotkała się…

Czytaj więcej



EIT Food AgTech Academy – Nowoczesne technologie w akwakulturze

W ostatnim okresie sektor produkcji żywności poddawany jest wzmożonej presji. Z jednej strony…

Czytaj więcej