HORYZONT 2020
Welcoming ERA Chair to Centre of excellence in nutrigenomics for optimising health and well-being in the Institute of Animal Reproduction and Food Research, Polish Academy of Sciences
Nr konkursu i grantu: WIDESPREAD-06-2020: ERA Chairs
Okres realizacji: 72 miesięcy (10.2020 – 09.2026)
Budżet całkowity: 2 500 000 EUR,
Koordynator: prof. dr hab. Mariusz Piskuła
HORYZONT 2020
Towards coordinated microbiom R&I activities in the food system to suport (EU and) international bioeconomy goals (MicrobiomeSupport)
Nr konkursu: : H2020 – Sustainable Food Security – Resilient and resource-efficient value chains – H2020-SFS-2018-1
Okres realizacji: 1.11.2018 – 31.10.2022
Budżet całkowity konsorcjum: € 3 590 466,25
w tym dla IRZiBŻ PAN: € 34 000
Koordynator w IRZiBŻ: dr hab. Wiesław Wiczkowski, prof. Instytutu
https://www.microbiomesupport.eu/
Europejski Instytut Innowacji i Technologii
EIT Food
Nr konkursu i grantu: Żywność dla przyszłości (Food4Future) – zrównoważony łańcuch dostaw od zasobów do konsumentów
https://pan.olsztyn.pl/eitfood
Okres realizacji: 7 lat (2017 – 2024)
Budżet całkowity konsorcjum: 400 milionów EUR
HORYZONT 2020
Fusion2Night – Follow your scientific passion and join us tonight on Researchers’ Night
Podążaj za swoją naukową pasją i dołącz do nas podczas Nocy Naukowców.
Typ projektu: Coordination and Support Action (Marie Skłodowska-Curie Actions)
www.nocnaukowcow.pan.olsztyn.pl
Nr konkursu i grantu: H2020-MSCA-NIGHT-2016 GA 722629
Okres realizacji: 20 miesięcy (2016 – 2017)
Budżet całkowity: 144 700 EUR, dla Instytutu: 81 250 EUR
Koordynator: Katarzyna Capłap
Protein2Food – Development of high quality food protein through sustainable production and processing
Rozwój wysokiej jakości białka żywności poprzez zrównoważoną produkcję i przetwórstwo
http://www.protein2food.eu/
Typ projektu: Research and Innovation Action
Nr konkursu i grantu: H20202-SFS-2014_2 GA 635727
Okres realizacji: 60 miesięcy (2015 – 2020)
Budżet całkowity: 8 817 638 EUR dla Instytutu: 237 500 EUR
Koordynator w IRZiBŻ: Prof. dr hab. Ryszard Amarowicz
Fusion Night – Find Your Passion for Science on Researchers’ Night
Znajdź swą pasję do nauki podczas Nocy Naukowców
www.nocnaukowcow.pan.olsztyn.pl
Typ projektu: Coordination and Support Action (Marie Skłodowska-Curie Actions)
Nr konkursu i grantu: MSCA-NIGHT-2014 GA 633317
Okres realizacji: 20 miesięcy (2014 – 2015)
Budżet całkowity: 81 000 EUR, dla Instytutu: 65 500 EUR
Koordynator: Katarzyna Capłap
7 PROGRAM RAMOWY
TRAFOON – Traditional Food Network to improve the transfer of knowledge for innovation
Sieć współpracy dla usprawnienia transferu wiedzy o innowacyjności w produkcji żywności tradycyjnej
www.trafoon.eu
Typ projektu: Coordination and Support Action
Nr konkursu i grantu: FP7-KBBE-2013-7 GA 613912
Okres realizacji: 26 miesięcy (2013 – 2016)
Budżet całkowity: 3 999 908 EUR dla Instytutu: 118 940 EUR
Koordynator w IRZiBŻ: Prof. dr hab. Ryszard Amarowicz
REFRESH – Unlocking the potential of the Institute of Animal Reproduction and Food Research for strengthening integration with the European Research Area and regional development
Odblokowywanie potencjału Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności dla wzmocnienia integracji z Europejską Przestrzenią Badawczą i rozwoju regionu
Typ projektu: Coordination and Support Action (REGPOT)
Nr konkursu i grantu: FP7-REGPOT-2010-1 GA 264103
Okres realizacji: 47 miesięcy (2010 – 2014)
Budżet całkowity: 3 150 000 EUR
Koordynator: Prof. dr hab. Mariusz K. Piskuła