Wigilia w stylu wege, a może desery zero waste? Zapraszamy do wspólnego gotowania online. Już 16 i 19 grudnia wspólnie z kucharzami z Banku Żywności w Olsztynie przygotujemy zdrowe i pyszne potrawy na wigilijny stół. W menu m.in pasztet z selera, niebiańsko puszyste pierogi i ciasto z kaszy gryczanej.

Warsztaty kulinarne zaplanowane podczas Światowego Dnia Żywności z EIT Food, które planowaliśmy zorganizować w kuchni warsztatowej Kuźni Społecznej jeszcze w październiku, niestety nadal nie mogą zostać zrealizowane. Zdrowie i bezpieczeństwo są najważniejsze. W zamian mamy propozycję: to my zawitamy w Państwa domach, by wspólnie przygotować zdrowe potrawy, także te wigilijne.

Warsztaty online, trwające około 1,5 godziny, odbędą się w dwóch terminach:

16 grudnia 2020 (środa), godz.18 – Dania kuchni wegańskiej na Wigilię. Pasztet z selera, niebiańsko puszyste pierogi.

19 grudnia 2020 (sobota), godz.10 – Desery zero waste. Sernik z ziemniakami, ciasto z kaszy gryczanej.

Warsztaty są częścią tegorocznych obchodów Światowego Dnia Żywności realizowanych w ramach projektu EIT Food #AnnualFoodAgenda, który dąży m.in. do poprawy nawyków żywieniowych i postaw konsumenckich względem gospodarowania żywnością w Europie.

annual-food-agenda-logo

 

PATRONAT MEDIALNY


 

Data publikacji: 14.12.2020