12-13 maja 2016 w Łodzi odbędzie się XXI Sesja Naukowa SMKN „Żywność od A do Z”. Celem spotkania jest umożliwienie prezentacji dorobku naukowego doktorantów i młodych pracowników nauki. Konferencja umożliwi wymianę doświadczeń, poglądów w gronie młodej i doświadczonej kadry naukowej. Obecność i zaangażowanie podczas obrad jest dla młodych inspiracją i bodźcem do dalszego doskonalenia swojego warsztatu naukowego. Temat wiodący Sesji – „Żywność od A do Z” obejmuje cały obszar badań związany ze sferą żywności – zarówno pod kątem badań naukowych jak i sektora przemysłowego.
Prezentowane prace naukowe będą dotyczyły:
- przetwarzania i utrwalania żywności,
- udoskonalania procesów technologicznych,
- bezpieczeństwa żywności, dodatków do żywności,
- analizy żywności,
- chemii i biotechnologii żywności,
- nowych produktów spożywczych,
- obecnych trendów w żywieniu człowieka,
- substancji prozdrowotnych i bioaktywnych żywności,
- oraz zagadnień pokrewnych.
Zgłoszenia udziału należy dokonać na stronie internetowej konferencji do dnia 29.02.2016 r.
Więcej informacji na stronie internetowej: www.smkn2016.p.lodz.pl