Miło nam poinformować, że podczas XX Konferencji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, która odbyła się w dniach 14-15 maja 2015 r. w Rzeszowie, doktoranci naszego Instytutu zdobyli nagrody za prezentację swoich badań.
Mgr Małgorzata Przygodzka (doktorantka w Zespole Chemii i Biodynamiki Żywności) otrzymała II. nagrodę za prezentację pt. „Influence of rutin fortification on Maillard reaction products formation and antioxidant capacities in rye-buckwheat ginger cakes„.
![]() |
![]() |
Nagrodę publiczności otrzymała mgr Joanna Fotschki (doktorantka w Zespole Immunologii i Mikrobiologii Żywności) za poster pt. „Antibacterial and bacteriostatic properties of mare’s and cow’s milk on growth of selected fecal bacteria”.
![]() |
![]() |
Nagrodę specjalną redakcji czasopisma „Żywność. Nauka. Technologia. Jakość.” otrzymał mgr Bartosz Fotschki (doktorant w Zespole Biologicznych Funkcji Żywności) za prezentację pt.„Wpływ suplementacji diety olejem z nasion maliny na funkcje wątroby, stan zapalny i metabolizm lipidów u szczurów”.
![]() |
![]() |