Miło nam poinformować, że podczas XX Konferencji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, która odbyła się w dniach 14-15 maja 2015 r. w Rzeszowie, doktoranci naszego Instytutu zdobyli nagrody za prezentację swoich badań.

Mgr Małgorzata Przygodzka (doktorantka w Zespole Chemii i Biodynamiki Żywności) otrzymała II. nagrodę za prezentację pt. „Influence of rutin fortification on Maillard reaction products formation and antioxidant capacities in rye-buckwheat ginger cakes„.

mgr Malgorzata Przygodzka Gosia dyplom

Nagrodę publiczności otrzymała mgr Joanna Fotschki (doktorantka w Zespole Immunologii i Mikrobiologii Żywności) za poster pt. „Antibacterial and bacteriostatic properties of mare’s and cow’s milk on growth of selected fecal bacteria”

mgr Joanna Fotschki Asia dyplom

Nagrodę specjalną redakcji czasopisma „Żywność. Nauka. Technologia. Jakość.” otrzymał mgr Bartosz Fotschki (doktorant w Zespole Biologicznych Funkcji Żywności) za prezentację pt.„Wpływ suplementacji diety olejem z nasion maliny na funkcje wątroby, stan zapalny i metabolizm lipidów u szczurów”.

mgr Bartosz Fotschki Rzeszow wyroznienie
Data publikacji: 20.05.2015