Zespół Chemii i Biodynamiki Żywności
Temat rozprawy doktorskiej: Niskocząsteczkowe przeciwutleniacze i produkty reakcji Maillarda w produktach pierkarskich.
Opiekun naukowy: dr hab. Henryk Zieliński
Wykształcenie:
-
2011 – obecnie doktorat w Zespole Chemii i Biodynamiki Żywności, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie, ul. Tuwima 10, 10-747 Olsztyn
-
2005 – 2010 mgr, Wydział Chemii, kierunek: Chemia Uniwersytet Warszawski, Warszawa, praca magisterska pt.: Synteza i badania peptydomimetyków zawierających szkielet tetrahydro-β-karbolinowy
Doświadczenie zawodowe:
- 11.2010 – 01.2011 TECHNOLOG, Zespół Chemii i Biodynamiki Żywności, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie, Oddział Nauki o Żywności, ul. Tuwima 10; 10-747 Olsztyn
Seminaria, konferencje:
-
Sesja Plakatowa Prac Magisterskich w roku akademickim 2009/2010, Wydział Chemii Uniwersytetu Warszawskiego
Przygodzka M., Synteza i badania peptydomimetyków zawierających szkielet tetrahydro-β-karbolinowy (plakat)
Staże, szkolenia, kursy:
- 08.2010 PRAKTYKANT, Zespół Biochemii i Biofarmaceutyków, Naradowy Instytut Leków w Warszawie, ul. Chełmska 30/34; 00-725 Warszawa