Zespół Chemii i Biodynamiki Żywności

Temat rozprawy doktorskiej: Niskocząsteczkowe przeciwutleniacze i produkty reakcji Maillarda w produktach pierkarskich.

Opiekun naukowy: dr hab. Henryk Zieliński

Wykształcenie:

  • 2011 – obecnie doktorat w Zespole Chemii i Biodynamiki Żywności, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie, ul. Tuwima 10, 10-747 Olsztyn

  • 2005 – 2010 mgr, Wydział Chemii, kierunek: Chemia Uniwersytet Warszawski, Warszawa, praca magisterska pt.: Synteza i badania peptydomimetyków zawierających szkielet tetrahydro-β-karbolinowy

Doświadczenie zawodowe:

  • 11.2010 –  01.2011 TECHNOLOG, Zespół Chemii i Biodynamiki Żywności, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie, Oddział Nauki o Żywności, ul. Tuwima 10; 10-747 Olsztyn

Seminaria, konferencje:

  • Sesja Plakatowa Prac Magisterskich w roku akademickim 2009/2010, Wydział Chemii Uniwersytetu Warszawskiego

    Przygodzka M., Synteza i badania peptydomimetyków zawierających szkielet tetrahydro-β-karbolinowy (plakat)

Staże, szkolenia, kursy:

  • 08.2010 PRAKTYKANT, Zespół Biochemii i Biofarmaceutyków, Naradowy Instytut Leków w Warszawie, ul. Chełmska 30/34; 00-725 Warszawa
Data publikacji: 15.02.2011