Zespół Chemii i Biodynamiki Żywności

Opiekun naukowy: Prof. dr hab. Maria Soral – Śmietana

Temat rozprawy doktorskiej: „Charakterystyka doświadczalnych produktów wypiekowych – wpływ na obniżanie indeksu glikemicznego” – temat roboczy.

Wykształcenie:

  • 2010 – obecnie: Studia doktoranckie, Zespół Chemii i Biodynamiki Żywności, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie.

  • 2008 – 2010: Studia magisterskie, Wydział Biologii Uniwersytetu Warmińsko – Mazurskiego w Olsztynie, Kierunek: Biologia, Specjalność: Biologia molekularna. Tytuł magistra biologii uzyskany na podstawie obrony pracy magisterskiej pt.: „Wpływ estru metylowego kwasu jasmonowego (JA-Me) na skład kwasów tłuszczowych w kiełkujących nasionach łubinu żółtego i ziarniakach pszenżyta” wykonanej w Katedrze Biochemii pod kierunkiem prof. dr hab. Kazimierza Zalewskiego.

  • 2005 – 2008: Studia licencjackie, Wydział Biologii, Kierunek: Biologia, Uniwersytet Warmińsko – Mazurski w Olsztynie.

Data publikacji: 4.02.2011