Mleko świeże, filtrowane, pasteryzowane, UHT – forma w jakiej spożywamy mleko ma znaczenie! Co dobrego kryje w sobie mleko? Dlaczego z wiekiem przestajemy przyswajać laktozę? Które mleko jest wskazane dla osób cierpiących na zaburzenia pracy tarczycy? Po jakie alternatywy możemy sięgnąć, gdy mamy alergię na białka mleka krowiego lub jesteśmy na diecie roślinnej? Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania w rozmowie z dr Anną Ogrodowczyk z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie obnaża całą prawdę o mleku.
Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania jest częścią projektu EIT Food #AnnualFoodAgenda, który popularyzuje wiedzę na temat zdrowego odżywiania, bezpieczeństwa żywności, innowacji w sektorze rolno-spożywczym oraz problemu marnowania żywności. Partnerem #AnnualFoodAgenda w Polsce obok Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk jest koncern spożywczy Maspex. #HealthierNutrition