PAN1

C-SNIPER – w walce z Campylobacter

Kampylobakterioza jest najczęściej rozpoznawaną chorobą przenoszoną przez żywność w Europie…

Czytaj więcej



Wiadomości rolnicze

Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie rozwija n​arzędzia do kontroli Campylobacter…

Czytaj więcej

PAN1

Wiadomości Rolnicze

Dr Anna Korzekwa z Zakładu Ochrony Bioróżnorodności IRZiBŻ o naukowych aspektach walki z wirusem afrykańskiego…

Czytaj więcej



Wiadomości Rolnicze

W ostatnim wydaniu magazynu „Wiadomości Rolnicze” TVP (14.09) ukazał się materiał o hodowli konika polskiego w Popielnie…

Czytaj więcej

PAN1

„Dzień dobry TVN” w Popielnie

Hodowla i rezerwat koników polskich ze Stacji Badawczej Instytutu PAN w Popielnie…

Czytaj więcej



Światowy Dzień Mózgu

W Zakładzie Chemii i Biodynamiki Żywności IRZiBŻ prowadzone są badania mające na celu sprawdzenie

Czytaj więcej

Bezpieczeństwo żywności

Dr hab. Małgorzata Wronkowska i dr Joanna Fotschki były gośćmi programu „Wstaje nowy dzień”…

Czytaj więcej



PAN1

Jem, bo ufam

Za nami 1. edycja warsztatów EIT Food „Jem, bo ufam!” Wspólnie z uczniami z olsztyńskich szkół badaliśmy…

Czytaj więcej