Kurs MOOC na temat bezpieczeństwa żywności

Opakowania odgrywają kluczową rolę w procesie zachowania bezpieczeństwa żywności…

Czytaj więcej



PAN1

#SweetTemptation, czyli cukier pod lupą [wideo]

Prezentujemy kolejne działanie w ramach projektu EIT Food #AnnualFoodAgenda…

Czytaj więcej

PAN1

​Webinar #AnnualFoodAgenda: „Trendy w żywności i odżywianiu”

Trendy w żywności i odżywianiu zmieniały się na przestrzeni lat. Aby przybliżyć konsumentom te…

Czytaj więcej



PAN1

Proste zasady zdrowego odżywiania [wideo]

Kierowany do najmłodszych odbiorców film w przystępny sposób przedstawia zasady zdrowego żywienia…

Czytaj więcej

PAN1

Zdrowe odżywianie na obrazkach

Naukowcy z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie stworzyli serię infografik…

Czytaj więcej



Higiena rąk w czasach pandemii

Podstawowym zaleceniem WHO na czas pandemii COVID-19 jest dokładne mycie rąk i ich dezynfekcja…

Czytaj więcej

Warsztaty „Trust your food” – relacja foto i wideo

279 uczniów i kilkudziesięciu nauczycieli z warmińsko-mazurskch szkół wzięło udział w warsztatach…

Czytaj więcej



PAN1

Zamkowe spotkania z nauką

Prof. dr hab. Zenon Zduńczyk wygłosił wykład inaugurujący cykl „Zamkowe spotkania z nauką”, który jest wspólną inicjatywą…

Czytaj więcej