„To już jutro – trendy w żywności i konsumenci nowej generacji”

„Czyste etykiety”, żywność probiotyczna, alternatywne źródła białka, naturalne barwniki i biohacking…

Czytaj więcej



PAN1

23. Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik

Naukowcy z naszego Instytutu po raz kolejny wzięli udział w Pikniku Naukowym Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik…

Czytaj więcej

#AnnualFoodAgenda – Trendy kosnumenckie w żywności

Jakie cechy powinien mieć konsument „nowej generacji”? Jakie trendy na rynku rolno-spożywczym będą królowały w najbliższych latach…

Czytaj więcej



Jem, bo ufam – edycja II i III

8. i 16. marca br. naukowcy z Oddziału Nauk o Żywności gościli kolejne grupy uczniów…

Czytaj więcej

V Piknik Przyrodniczy w Mikołajkach

Zespół Zakładu Ochrony Bioróżnorodności Instytutu w składzie: ​Anna Korzekwa, Martyna Grzyb…

Czytaj więcej



PAN1

Jem, bo ufam

Za nami 1. edycja warsztatów EIT Food „Jem, bo ufam!” Wspólnie z uczniami z olsztyńskich szkół badaliśmy…

Czytaj więcej

Czy jesteśmy jak jaszczurka? – za nami kolejna konferencja Olsztyńskiej Akademii Dzieci

Sekretne życie gryzoni domowych i E-składniki w jedzeniu to tytuły wykładów studentów – młodych wykładowców…

Czytaj więcej



Olsztyńska Akademia Dzieci 2018

Molekularne perły znane też jako sztuczny kawior i inne chemiczne „sztuczki” wykorzystywane w kuchni molekularnej…

Czytaj więcej