„Jesteś tym, co jesz” – Noc Naukowców z EIT Food

Manufaktura naukowców, kosmiczna żywność, bakterie, które sieją ferment, kwiatowe slow food, superbohaterowie na talerzu…

Czytaj więcej



„To już jutro – trendy w żywności i konsumenci nowej generacji” – relacja z wydarzenia

„Czyste etykiety”, żywność probiotyczna, alternatywne źródła białka, naturalne barwniki i potrawy…

Czytaj więcej

5. Piknik Polskiej Akademii Nauk „Nauka też Sztuka!” [relacja]

5. edycja Pikniku Polskiej Akademii Nauk „Nauka też Sztuka!”​ za nami. Impreza prowadzona przez ponad 70 naukowców…

Czytaj więcej



PAN1

Rodzinny Piknik Polskiej Akademii Nauk „Nauka też Sztuka!”

Już 8 czerwca naukowcy z Polskiej Akademii Nauk ponownie zamienią olsztyńską starówkę w wielkie laboratorium…

Czytaj więcej

„To już jutro – trendy w żywności i konsumenci nowej generacji”

„Czyste etykiety”, żywność probiotyczna, alternatywne źródła białka, naturalne barwniki i biohacking…

Czytaj więcej



PAN1

23. Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik

Naukowcy z naszego Instytutu po raz kolejny wzięli udział w Pikniku Naukowym Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik…

Czytaj więcej

#AnnualFoodAgenda – Trendy kosnumenckie w żywności

Jakie cechy powinien mieć konsument „nowej generacji”? Jakie trendy na rynku rolno-spożywczym będą królowały w najbliższych latach…

Czytaj więcej



Jem, bo ufam – edycja II i III

8. i 16. marca br. naukowcy z Oddziału Nauk o Żywności gościli kolejne grupy uczniów…

Czytaj więcej