5. Piknik Polskiej Akademii Nauk „Nauka też Sztuka!” [relacja]

5. edycja Pikniku Polskiej Akademii Nauk „Nauka też Sztuka!”​ za nami. Impreza prowadzona przez ponad 70 naukowców…

Czytaj więcej



PAN1

Rodzinny Piknik Polskiej Akademii Nauk „Nauka też Sztuka!”

Już 8 czerwca naukowcy z Polskiej Akademii Nauk ponownie zamienią olsztyńską starówkę w wielkie laboratorium…

Czytaj więcej

„To już jutro – trendy w żywności i konsumenci nowej generacji”

„Czyste etykiety”, żywność probiotyczna, alternatywne źródła białka, naturalne barwniki i biohacking…

Czytaj więcej



PAN1

23. Piknik Naukowy Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik

Naukowcy z naszego Instytutu po raz kolejny wzięli udział w Pikniku Naukowym Polskiego Radia i Centrum Nauki Kopernik…

Czytaj więcej

#AnnualFoodAgenda – Trendy kosnumenckie w żywności

Jakie cechy powinien mieć konsument „nowej generacji”? Jakie trendy na rynku rolno-spożywczym będą królowały w najbliższych latach…

Czytaj więcej



Jem, bo ufam – edycja II i III

8. i 16. marca br. naukowcy z Oddziału Nauk o Żywności gościli kolejne grupy uczniów…

Czytaj więcej

V Piknik Przyrodniczy w Mikołajkach

Zespół Zakładu Ochrony Bioróżnorodności Instytutu w składzie: ​Anna Korzekwa, Martyna Grzyb…

Czytaj więcej



Jem, bo ufam

Za nami 1. edycja warsztatów EIT Food „Jem, bo ufam!” Wspólnie z uczniami z olsztyńskich szkół badaliśmy…

Czytaj więcej