Czym jest nadwrażliwość, a czym alergia pokarmowa? Dlaczego u osoby z alergią na orzeszki ziemne mogą wystąpić niepożądane objawy po zjedzeniu śliwki? Czy predyspozycje do alergii pokarmowej możemy nabyć z wiekiem? Co to jest marsz alergiczny? Ekspertem kolejnej odsłony Radiowej Akademii Zdrowego Odżywiania jest prof. dr hab. Barbara Wróblewska z Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie, która przybliża słuchaczom zagadnienie alergii pokarmowych.

 

 

Radiowa Akademia Zdrowego Odżywiania jest częścią projektu EIT Food #AnnualFoodAgenda, który popularyzuje wiedzę na temat zdrowego odżywiania, bezpieczeństwa żywności, innowacji w sektorze rolno-spożywczym oraz problemu marnowania żywności. Partnerem #AnnualFoodAgenda w Polsce obok Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk jest koncern spożywczy Maspex. #HealthierNutrition

www.annualfoodagenda.com