EIT Food „V-Place”

Międzynarodowe konsorcjum z u działem naukowców z Instytutu PAN w Olsztynie bada popularność…

Czytaj więcej



PAN1

Stół na pokolenia

W najnowszym numerze „Academii”, popularno-naukowym czasopiśmie Polskiej Akademii Nauk, przeczytamy rozmowę…

Czytaj więcej

PAN1

„Academia”

W najnowszym numerze „Academii”, popularno-naukowym czasopiśmie Polskiej Akademii Nauk, możemy przeczytać…

Czytaj więcej



PAN1

Food For Thought – bezpłatny kurs online

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się jak jedzenie wpływa na nasz organizm? Na pewno tak. Pierwszym skojarzeniem…

Czytaj więcej

Branża rolno-spożywcza atrakcyjnym obszarem dla rozwoju start-upów

Foodhaton, warsztaty dla start-upów i specjalne programy inkubacyjne. To między innymi takie działania…

Czytaj więcej



Naukowiec z Olsztyna zbada wpływ komórek macierzystych na bezbliznowe leczenie ran

​W jaki sposób komórki macierzyste pozyskane z tkanki tłuszczowej mogą pomóc w gojeniu ran? Zbada to…

Czytaj więcej

Nauka szkłem malowana – witraże autorstwa profesor biologii

Komórki tłuszczowe, fragment tkanki skóry czy zapłodnienie in vitro – tak niezwykłe obrazy…

Czytaj więcej



Sukces naukowców Instytutu w badaniach nad bezbliznowym gojeniem ran

Pionierskie badania, prowadzone przez zespół badawczy Prof. Barbary Gawrońskiej-Kozak z Instytutu Rozrodu Zwierząt…

Czytaj więcej