Czym kierować się przy wyborze stażu? Gdzie szukać dofinansowania do start-upów? Co korporacje mogą zaoferować start-upom?

Odpowiedzi na te i wiele innych pytań usłyszymy podczas Spotkania Informacyjnego EIT Food RIS Awareness Day, które odbędzie się w Olsztynie 16 października 2018.
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności jest współorganizatorem tego wydarzenia i wraz z ekspertami m.in. z firm MASPEX, Siemens i Aterlogic przybliży uczestnikom temat innowacyjnych ścieżek rozwoju w sektorze rolno-spożywczym.

Miejsce:

Hotel HP Park, al. Warszawsja 119a, 10-701 Olsztyn

Program:

09.30 – 10.00 Rejestracja uczestników

10.00 – 10.30 Innowacje w sektorze rolno-spożywczym: Ty i EIT Food

  • Prof. Mariusz Piskuła, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN,
  • Marcin Kardas, EIT Food CLC North-East.

10.30 – 11.45 Start-up czy korporacja?

Czy warto tworzyć start-up? Gdzie szukać dofinansowania start-upów? Od czego zacząć? Co oferują korporacje we współpracy ze start-upami w obszarze agri-food?

  • Adrianna Bałazy, EIT Food CLC North-East,
  • Anna Bednarska, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badania Żywności PAN,
  • Hubert Gęsiarz, ThermoEye,
  • Ewa Mikos-Romanowicz, Siemens,
  • Tomasz Prusinowski, Aterlogic.

11.45 – 12.00 Przerwa kawowa

12.00 – 13.30 Staż – czy, gdzie i jak?

Jak staż może pomóc w rozwoju kariery zawodowej? Czym kierować się przy wyborze stażu? Gdzie szukać informacji o stażach? Jak przygotować się do stażu?

  • Martyna Czerniakowska, Uniwersytet Warszawski,
  • Bartosz Fotschki, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badania Żywności PAN,
  • Dorota Kopeć, Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego,
  • Małgorzata Starowicz, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badania Żywności PAN,
  • Agnieszka Wojtkowska, Maspex.

13.30 – 14.30 Lunch

14.30 – 17.00 Warsztaty 1 – Ty i Twój przyszły pracodawca (Maspex, Uniwersytet Warszawski)

14.30 – 17.00 Warsztaty 2 – Internet Rzeczy z MindSphere (Siemens)

Zapisy:

RIS@eitfood.eu ​(ilośc miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń)

 

Data publikacji: 4.10.2018