„Superfoods – żywność przyszłości”, pod takim hasłem odbyła się sesja wykładowa poprowadzona przez młodych badaczy z naszego Instytutu podczas II Kongresu Przyszłości w Olsztynie. Dr Michał Janiak zaprezentował wykład na temat faktów i mitów związanych z prozdrowotnymi właściwościami zielonej herbaty. Dr Joanna Fotschki przybliżyła gościom problem alergii u osób aktywnych fizycznie, a dr Małgorzata Starowicz przedstawiła walory konsumenckie i żywieniowe produktów gryczanych.

Organizowany przez Samorząd Województwa Warmińsko-Mazurskiego i Grupę Medialną WM Kongres Przyszłości to największe wydarzenie w północno-wschodniej Polsce, które gromadzi w jednym miejscu najlepszych polskich mówców i mentorów, przedsiębiorców i dynamicznie rozwijające się start-upy. W panelach dyskusyjnych na temat gospodarki, technologii czy zdrowego trybu życia uczestniczą eksperci, naukowcy i najaktywniejsi samorządowcy regionu. Kongres odbył się 7-8 czerwca w Olsztynie.

 

Data publikacji: 11.06.2018